• uszofoltok fényvillanás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt DoktorUr/nő--két szememen szürkehályog kialakulását állapították me--s egyszercsak jobb szememen úszófoltok fényvillanások jelentkeztek--az újabb vizsgálat eredménye üvegtest háttérhártya leválás-a pupillatágitások után végzett hármas tükör eredmény jobb szem vérzés szakadás trakcio szövethiány nem látható---------augusztusban jelentkezzek--ha rendkivüli rosszabbodást tapasztalok azonnal--------a homályok uszkálnak a villanások enyhébbek ritkábbak de vannak--gondolom a retina irritációjától---tartok tőle nagyon hogy retinaleválás következik--_Csökkenhetnek elmaradhatnak a tünetek--átterjedhetnek a másik szemre? -a retina most körben fekszik---kérem szíves válaszát

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti probléma témában

        Tisztelt kérdező! Nagyon örülök, hogy ilyen alapos vizsgálatban volt része. A homályok mennyisége inkább egyenletesen növekedni szokott, de ritkán előfordul, hogy kikerül a látópályából és így bár a számuk nem változik kevésbé okoznak tünetet. A vérnyomás stabilan tartása, megfelelő folyadék fogyasztás segíthet ebben. A másik szemen nagy valószínűséggel, szinte "várható", hogy jelentkeznek az "öregség" jelei. Elegendő a javasolt figyelés, a homályok hirtelen fokozódása illetve a fényfelvillanások megjelenése esetén elegendő extra konrollt kérni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 27., 22:17; Megválaszolva: 2012. január 30., 17:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: