szemprobléma

Hetek óta probléma van a szememmel. Először kis kinövés lett a fehérjén, körülötte vörös volt. Késöbb ez elmult, de esténként piros. Időnként fáj is a szemem, nyomás van benne, különösen, ha felteszem a kontaktlencsét. Ilyenkor szédülni is szoktam. Először floxal cseppet kaptam rá, de pirosabb lett, majd Taleum szemcseppet kezdtem, attól meg jobban fáj.Nagyon száraz is, pedig használok műkönnyet, Systanet. Szemviditófüvet is használtam, az egész jó, de nem szüntette meg. Viszont elutaztunk tengerhez, ott jobb lett, igazából mondhatni teljesen, de ahogy eljöttünk, visszatért. Mindig fáradtnak érzem a szemem. Nem tudom, összefügg-e, de kb.1 hónapja szedtem antibiotikumot, ciprinolt, hólyaghurutra, amit nagyon nem birtam, rosszul voltam tőle, majd kiderült hogy nem is arra lett volna szükségem. A vérképem nagyjából jó lett, kicsit kevesebb a vörösvérsejt, hemoglobin, hemaktokrit szám, a háziorvos szerint nem kell rá vasat szedni. És időnként kis tűszúrásnyi piros pötty jelenik meg a bőrömön, ami aztán ott marad. Nem sok, de néha kijön új. Félek visszamenni a szemészetre, mert nagyon ellenzik a kontaktlencsét-sajnos nincs jó szemüvegem, de már tervbevettem, hogy csináltatok. Szóval, aggaszt, hogy mi lehet a szememmel. Előre is köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Halmosi Edina válasza szemészeti probléma témában

Tisztelt Kérdező!

Egyrészt volt egy gyulladásos folyamat a szemében, ezért kapta rá a szemcseppeket. Másrészt allergiája is van, mivel a tengerparton a tünetei megszűntek.

Száraz-szem tünetei is vannak, így több dolog is azt indokolja, hogy csináltasson egy szemüveget, és átmenetileg ezt használja. Adjon időt a szemének, hogy regenerálódni tudjon. Elképesztő, hogy besokallt a kontaktlencse-viselésből, vagy a lencse típusa nem jó már Önnek. Azt javaslom, próbálkozzon egy másik típusú lencsével, esetleg átmenetileg napi lencsét használjon.

A piros pötty a bőrén nem tudom, hogy hol található, így ezzel kapcsolatban nem tudok mit tanácsolni.

Ne féljen a szemészetre menni, ha problémája van. Higgye el, hogy csak jót akarnak Önnek. Ha eltiltják a lencseviseléstől, akkor az nem véletlen.

Minden kontaktlencsésnek kell egy jó szemüveg!

Üdvözlettel:

Halmosi Edina

 Halmosi Edina
Halmosi Edina optometrista-kontaktológus
Kérdés: 2012. június 07., 16:41; Megválaszolva: 2012. június 14., 09:46
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon