Szemtakaró tapasz

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Tompa látásom miatt már régebben (másfél, 2 éve) javasolta egy orvos, hogy a jobbik szememet takarjam le és a rosszabbat pedig eddzem. Azt mondták, hogy igazából szemüvegre nincs szükségem, inkább erre a kezelésre lenne, mert csak az egyik szemem rossz. Valószínűleg azóta szemüveg kéne, amit szeptembertől szeretnék, de addig is van-e értelme elkezdeni, addig használni a szemtakaró tapaszt (vagy még szemüveggel együtt is)? Van értelme ilyen idős korban? Ha igen, milyen gyakran csináljam? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemészeti probléma témában

Tisztelt kérdező! A szemtakarás gyermekkorban bevett kezelési eljárás a tompa látást (amblyopiát) illetően.

Ilyen idős korban már sajnos nem sok esélyt látok a javulásra, változásra. (Ugyanakkor személyesen is tapasztaltam a való életben meghökkentő javulásokat. 45 éves hölgy esetében például, aki hirtelen elveszítette a látását a másik szemén, így a tompa látó szemén 50%-ról jelentősen feljavult a látása (80-90%-ra) .)

Ha megoldható - nem jelent nagy kényelmetlenséget a mindennapokban - érdemes azért megpróbálni a takarást, de akkor szinte folyamatosan. A javulás lehetősége, esélye egészen minimális.

Kérdés: 2012. július 21., 15:21; Megválaszolva: 2012. július 24., 06:54
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák