Hasfájást, Szédülés, Ájulás

Üdvözletem! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy Ön szerint mi okozhatja a párom tüneteit. Hetek óta napi rendszerességgel jelentkezik nála hasfájás, rossz közérzet és most a napokban szédülés is. Illetve 2 napja meleg vizes fürdés után rosszul lett a fürdőszobában a kádból kiszállás után pár másodperccel, egy kis ideig szédült, elmondta hogy rosszul érzi magát, majd össze esett, elájult. Be vittem a szobába, le fektettem, nem volt magánál néhány másodpercig, aztán hirtelen fel riadt. Annyira emlékszik hogy el sötétült minden, de arra hogy én kaptam el és vittem be a szobába nem. 1 nap elteltével újra előjött neki a hasfájás, szédülés. Aggódom érte, szeretném tudni hogy ki áll a tünetek mögött. Tudna ebben nekem segíteni? Illetve célszerű lenne valamilyen vérvételi vizsgálatot elvégezni? Merre induljunk el?

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza ájulás témában

Tisztelt Kérdező!

Fontos lenne mielőbb felkeresniük a háziorvosukat, aki egy általános fizikális vizsgálat után laborvizsgálatot (vércukor is fontos lenne) tud elrendelni, illetve EKG-t végezni, amennyiben szükségesnek látja akkor pedig kardiológiára is tud beutalót adni, illetve kivizsgálni a hasi panaszokat. Érdemes addig is napi többször vérnyomást mérni, bőven folyadékot fogyasztani, mivel túlzottan alacsony vérnyomás is okozhat ájulásos panaszokat. Ha ismételten hirtelen rosszullét jelentkezik akkor az ügyeletet vagy a sürgősségi betegellátót tudják felkeresni rendelési időn kívül. Ha ájulás után párja maximum pár perc után nem tér magához hívják a 112-n a mentőket.

Mielőbbi jobbulást kívánok, üdvözlettel dr Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2022. július 11., 17:44; Megválaszolva: 2022. július 15., 22:25
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szexualis aktus torokfájdalom
Labor értékek elemzés
A kokaint vagy más drogot tovább...
Bal kar fájdalom
Szíven lévő folyadék
Kedves Doktornő! Édesanyámnak és nekem is folyadékot találtak a szívünkön nagyjából 2-3 hónapja, azóta volt ő is szív MR vizsgálaton és én is...