• Epe probléma! Segítség! Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        22éves vagyok és olyan problémával állok szembe, hogy van egy 2-3mm-es epekövem (egy darab) ami sajnos panaszt okoz! A panaszaim:teltségérzet, epegörcsök, fájdalom ami átsugároz a lapockámba és a jobb vállamba! Voltam vizsgálatokon UH, Gastroentológia/Gyomortükrözés itt nem találtak bajt a gyomrommal, Sebészet/ a sebész műtétet javasol, háziorvosom viszont azt ájánlotta hogy ne műtessem meg magamat, hanem diétázzak és egyek görcsoldó és epehajtó gyógyszereket! Ez meg is van kivéve a diétát amit csak 3napig tudok tartani aztán nem tudok ellánálni az ételnek! Információ szerzés utján (Internet:)) találtam egy gyógyszert ami feloldja a köveket a gyógyszer neve:Ursofalk (ursodeoxycholsav) hogy ez mennyire hatásos vagy mennyire közismert a tudatban?? (A háziorvosom mondta hogy megérne egy próbát.)Mitévő legyek? Viszont nem merem megműttetni mert szeretem a hasamat:)Mit javasolank?

        WEBBeteg szakértő válasza a epekő témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem megfelelő funkciójú hólyag esetén az epében kristályok, majd megnőve kő alakul ki. A gyógyszeres megoldás időleges, hiszen a funkciója továbbra sem lesz jó. Tudni kell, hogy számos szövődményt tud okozni az epehólyagban elhelyezkedő kő. A műtét során az epehólyag a kővel együtt kerül eltávolításra. Az epehólyag csak tárolja az epehólyagot és nem termeli, így az Ön szervezetében ez nem okoz károsodást. Mivel az epehólyag nem lesz többé, így kő sem tud újra kialakulni. A kövek veszélye, hogy ha elindulnak az epehólyagból az epeutakba nagyon súlyos betegségeket tudnak okozni. A műtétet az esetek döntő többségében laparoszkópos úton végzik. A gyógyszeres kezelés nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, egy életen át diétázni nem lehet. Javaslom a műtéti eltávolítást.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-01 19:14:41; Megválaszolva: 2010. március 01., 19:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: