• Magas májértékek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor! 2017. Októberében megszültem első gyermekem. A terhesség alatt 2x felhasi görcsöm volt, a kórházban semmit nem találtak. A szülés után többször is görcsölt a gyomorszájamnál középen, jobb oldalon és a hátamba is kisugárzott. Hasi uh kimutatott kettő epekövet. Azóta két laborom volt kb 2 hét eltéréssel. Elsőnél (2017.12.21) se got 31U/l, se gpt 99U/l, se Ggt 173U/l. A mostani (2018.01.08.) itt előtte lévő szombaton ismét beförcsöltem és vettem be nospat 2 napig 3x2 szemet, illetve a görcs estéjén még egy flektor port is ittam, magasabbak lettek ezek az értékek. Gpt 120 körül, ggt 210 körül ( nem tudom pontosan, mert csak bediktálták). Most ha hason fekszek jobb nordáknál nyomást érzek, mintha valamire ráfeküdnék. Mi okozhatja ezeket a magas értékeket? Válaszát előre köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a epekő témában

        Az eltéréseket és a panaszt az epekövesség illetve esetleg kisebb epekő közös epevezetékbe való jutása okozhatja. Mindenképp érdemes hasi ultrahangot és labort ismételni, mert ha epeuti elzáródás alakul ki, akkor ennek megoldása sürgősséggel szükséges (endoscopos úton).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2018. január 10., 17:40; Megválaszolva: 2018. január 11., 08:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr Úr. Azt szeretném megkérdezni, mi okozhatja hogy ma késő hajnalban felébredtem és hasi discomfort érzetem volt. Rossz közérzet ami alhasból belek környékéről áradt. Végül vissza aludtam, ám ma első székletem fele barna, míg...
        Tisztelt doktor nő! Problémám pár hónappal ezelőtt kezdődött.Hasmenése lett,ami vizes volt.több hétig is eltartott,ezért elmentem az orvoshoz.bélgyulladást mondott.itt fájt a hasam,görcsöt,de székelés után nem.aztán észrevettem a...