Magas májértékek

Kedves Doktor! 2017. Októberében megszültem első gyermekem. A terhesség alatt 2x felhasi görcsöm volt, a kórházban semmit nem találtak. A szülés után többször is görcsölt a gyomorszájamnál középen, jobb oldalon és a hátamba is kisugárzott. Hasi uh kimutatott kettő epekövet. Azóta két laborom volt kb 2 hét eltéréssel. Elsőnél (2017.12.21) se got 31U/l, se gpt 99U/l, se Ggt 173U/l. A mostani (2018.01.08.) itt előtte lévő szombaton ismét beförcsöltem és vettem be nospat 2 napig 3x2 szemet, illetve a görcs estéjén még egy flektor port is ittam, magasabbak lettek ezek az értékek. Gpt 120 körül, ggt 210 körül (nem tudom pontosan, mert csak bediktálták) . Most ha hason fekszek jobb nordáknál nyomást érzek, mintha valamire ráfeküdnék. Mi okozhatja ezeket a magas értékeket? Válaszát előre köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza epekő témában

Az eltéréseket és a panaszt az epekövesség illetve esetleg kisebb epekő közös epevezetékbe való jutása okozhatja. Mindenképp érdemes hasi ultrahangot és labort ismételni, mert ha epeuti elzáródás alakul ki, akkor ennek megoldása sürgősséggel szükséges (endoscopos úton) .

Kérdés: 2018. január 10., 17:40; Megválaszolva: 2018. január 11., 08:16
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Epekő probléma
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Néma epeköveim vannak. UH eredmény: „Az epehólyag folyadékot nem tartalmaz, egészét számos 5-15 mm-es kőreflex tölti...
Rovachol lágy kapszula
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyámnak (55 éves) epeköve van (egy két centiméteres és több apró) . Egy ismerősömtől hallottam a Rovachol nevű...
Epekő és Salvus víz
Tisztelt Cím! Kérdésem a következő: epekő esetén szabad e Salvus vizet inni? Válaszukat előre is köszönöm!
Epekő robbantás
Tisztelt Doktornő/úr! Azt szeretném megtudni, hogy 2 db 2 cm-es epekövet robbantással lehet-e kezelni, vagy már túl nagyok ehhez az eljáráshoz? ...
Epekő oldás műtét nélkül
Tisztelt Boros dr. Úr! 4 napja UH 6 mm-es epekövet mutatott, ami korábban néha begörcsölt, többször hánytam is az elmúlt hónapokban, de hogy...