Epekő érdemes kivenni?

Üdvözlöm! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy van egy 2,5 centis epekövem, különösebb bajt nem okoz, tehát görcsöt még nem okozott, de azért néha érzem már hogy van. A vérképemben a GOT és GPT értékek folyamatosan emelkednek (jelenleg triplája a felső határnak) valószínűleg emiatt, mert már minden más májvizsgálat eredmény negatív (hepatitis, zsírmáj stb) . Okozhat az epekő valamilyen bélrendszeri betegséget, esetleg szorongást, generalizált szorongást? Illetve sokszor érzek keserű ízt a torkomban, holott nem vagyok refluxos. Gyógyszert nem szedek semmit. Érdemes lenne kivételen gondolkoznom? Köszönöm!

Dr. Plósz János válasza epekő témában

Igen, érdemes tervezetten elvégeztetni a műtétet. Ha utána rendeződnek az enzimértékek, akkor minden OK, de ha nem, akkor mindenképp további hepatológiai szakvizsgálat szükséges.

Kérdés: 2019. augusztus 08., 20:15 ;Megválaszolva: 2019. augusztus 09., 21:07
Kérdések és válaszok: Egyéb
Epekő okozhat-e elzáródást?
Tisztelt Doktor Úr! UH vizsgálat során derült ki, hogy az epehólyag nyaki részénél egy 9 mm-es kövem van. Más kóros eltérés nem volt...
Epekő: kell műteni vagy nem?
Tisztelt Doktornő. Édesanyám nevében írom most levelem, mert hezitálunk a műtéttel kapcsolatban. Édesanyámnak van 3db kb: 1cm nagyságú epeköve...
Vérlelet
összefüggésbe lehet-e az, hogy a perifériás vérből az összes T sejt arány 15%, enyhén emelkedett a lymphoid sejtek aránya 23 %. a GPT 59.3 és az...
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...