• Epekő érdemes kivenni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy van egy 2,5 centis epekövem, különösebb bajt nem okoz, tehát görcsöt még nem okozott, de azért néha érzem már hogy van. A vérképemben a GOT és GPT értékek folyamatosan emelkednek (jelenleg triplája a felső határnak) valószínűleg emiatt, mert már minden más májvizsgálat eredmény negatív (hepatitis, zsírmáj stb). Okozhat az epekő valamilyen bélrendszeri betegséget, esetleg szorongást, generalizált szorongást? Illetve sokszor érzek keserű ízt a torkomban, holott nem vagyok refluxos. Gyógyszert nem szedek semmit. Érdemes lenne kivételen gondolkoznom? Köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a epekő témában

        Igen, érdemes tervezetten elvégeztetni a műtétet. Ha utána rendeződnek az enzimértékek, akkor minden OK, de ha nem, akkor mindenképp további hepatológiai szakvizsgálat szükséges.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. augusztus 08., 20:15; Megválaszolva: 2019. augusztus 09., 21:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: