Epekő probléma

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Néma epeköveim vannak. UH eredmény: „Az epehólyag folyadékot nem tartalmaz, egészét számos 5-15 mm-es kőreflex tölti ki. Az epeutak tágassága szabályos. Kérdésem, hogy okozhat-e ez megemelkedett koleszterinszintet? (7, 65) Sportolhatok-e intenzíven, (futás) hátha a vérszírszint javul attól és a koleszterin eredményem is jobb lesz. Milyen teákat ihatok? Borsmenta? Máriatövisolajat fogyaszthatok-e? Mostanában rosszul alszom éjszaka, éjjel többször felébredek és a jobb oldalam fájdogál. Köszönettel: Egy „kőgazdag”nő Pécsről:)

Dr. Plósz János válasza Epekő témában

A magasabb koleszterin-szint inkább ok, mint következmény. A testmozgás biztos hogy jót tesz neki, a koleszterin- és zsírszegény diéta szintén (ez a kövek okozta panaszt is mérsékelheti) . Epehajtó jellegű tea nem javasolt (epegörcsöt provokálhat) , érdemes mielőbb a köves epehólyagot eltávolíttatni. A máriatövis viszont fogyasztható.

Kérdés: 2017. január 25., 11:32; Megválaszolva: 2017. január 30., 08:28
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Magas májértékek
Kedves Doktor! 2017. Októberében megszültem első gyermekem. A terhesség alatt 2x felhasi görcsöm volt, a kórházban semmit nem találtak. A szülés...
Rovachol lágy kapszula
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyámnak (55 éves) epeköve van (egy két centiméteres és több apró) . Egy ismerősömtől hallottam a Rovachol nevű...
Epekő és Salvus víz
Tisztelt Cím! Kérdésem a következő: epekő esetén szabad e Salvus vizet inni? Válaszukat előre is köszönöm!
Epekő robbantás
Tisztelt Doktornő/úr! Azt szeretném megtudni, hogy 2 db 2 cm-es epekövet robbantással lehet-e kezelni, vagy már túl nagyok ehhez az eljáráshoz?...
Epekő oldás műtét nélkül
Tisztelt Boros dr. Úr! 4 napja UH 6 mm-es epekövet mutatott, ami korábban néha begörcsölt, többször hánytam is az elmúlt hónapokban, de hogy...