Vakbélgyulladás kezelésével hova mehetnék?

Tisztelt dr. Úr.! Lázár Gábor, 44 éves vagyok Röviden: erdélyi vagyok, de Mo. élek több mint 20 éve. Pontosabban éltem, mivel kb. 9 éve visszaköltöztem Kolozsvárra, ahol vállalkozok. Itt viszont nem fizetek semmit tb magam után tb. mivel nem vagyok bejelentve. Csak egyszerűen elvagyok. Minden ok volt, ameddig a feleségem nem költözött vissza Mo. és megromlott a viszonyunk. Kb. 1-1, 5 éve megszüntette a /kötelező/ Tb. járulék fizetését ami havonta az ö számlájáról utalt (persze, én adtam mindig pénzt erre) . Most a napokban értesültem erről a dologról. Mi a teendő ilyenkor? Hogy pontosabb legyek: egy kolozsvári orvos vakbélgyulladást diagnosztizált, és pluszban a panaszaim alapján a netten ami infókat találtam, tökéletesen rám illenek. Több mint valószínű, meg kell operáljam magam de Mo. szeretném és nem Romániában. Mivel Mo. nincs betegbiztosításom, pontos diagnosztizálásra illetve műtétre jelentkezhetek magánkórházban is? Melyiket ajánlja? Milyen költségekre számíthatok? És ami a legrosszabb, mi van ha hirtelen rám tör a perforáció és rögtön itt Kolozsváron kell műtenem magam? Hozzátenném, hogy állandó lakhelyem magyarországi, Romániában csak egy útlevéllel rendelkezem. Köszönettel, L. Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza vakbél témában

Tisztelt Kérdező!

A vakbélgyulladás egy heveny gyulladásos kórkép, így amennyiben 2-3 napnál tovább tart a panasz és nem romlott az állapota jelentősen ki is zárnám. Az akut ellátást bármelyik magyar kórház elvégzi, az programozott műtétet a költségek kifizetése után. Számomra az Ön esete teljesen nem világos így javaslom, hogy keressen fel egy sebészeti szakrendelést hivatalos véleményezés miatt.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. június 27., 07:59; Megválaszolva: 2012. június 27., 23:29
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus