vakbél műtét után hasmenés, fájdalom

Kedves Doktornő/úr! 05.25-én vették ki a vakbelemet, illetve az orvosok azt is mondták, hogy a vastagbelem és a méhem is be volt gyulladva. Műtét után 1 héttel belázasodtam erős hasmenéssel és visszakerültem a kórházba, ahol azt mondták vastagbélgyulladást kaptam, onnan 4 nap múlva kiengedtek 2 féle antibiotikummal. Akkor nem volt fájdalom most viszont elkezdett fájni a vakbelem helye, nem egyfolytában hanem időnkénti éles fájdalommal és megy is a hasam. A kérdésem az, hogy ez lehet műtét utáni szövődmény, vagy ne aggódjak ez a bélgyulladással jár ez az erős fájdalom? Vissza kell e menni a sebészetre ambulánsan, vagy várjam meg a gasztroenterológiai időpontom ami egy hónap múlva lesz? Lázam egyébként már nincs. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza vakbél témában

Tisztelt Kérdező!

A féregnyúlvány szövettani vizsgálati eredménye sokat segít a probléma megoldásában. A gasztro-enterológiai szakvizsgálat indokolt. Addig is diétázzon, kerülje az egyszerű szénhidrátot. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségben. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Az aggodalomra okot adó tünet a láz és a folyamatos hasmenés.

Kérdés: 2012. június 07., 10:05; Megválaszolva: 2012. június 07., 22:15
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus