ép vakbél

Tisztelt Doktor úr! Ma voltam varratszedésen, és megkaptam a szövettan eredményét is. A szövettan leirja, hogy összességében ép appendixet vizsgálnak, az appendixben akut gyulladás nincs, növényi magvak látszanak. Atymia, malingitás nincs jelen. Ez jelentheti azt, hogy mondjuk kezdődő gyulladás volt, a benne lévő magok elzárhatták, és mondjuk ha nem megyek el orvoshoz, akkor tuti begyulladt volna? Ez hogy gyulladás nem volt, csak esetleg elzáródás, az okozhat a műtét előtt 11.5-ös fhvs-et, 90 -es CRP-t a laborban? A műtétet követő nap CRP-t nem néztek de akkor a fhvs 12.5 volt, amit a műtéttel magyaráztak, hogy a műtét generálhat gyulladást, és ezért magasabb másnap ez az érték. Azóta jól vagyok, csak ezek az apróságok idegesitenek, hogy ha nem volt az appendix gyulladt, akkor miért voltak ezek a laborértékek emelkedettek. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza vakbél témában

Tisztelt Kérdező!

Sem a fehérvérsejtszám emelkedés, sem a CRP emelkedés nem egyértelmű jele a vakbélgyulladásnak. Bármilyen gyulladásos folyamat okozhat ilyen eltérést. A műtéti stressz valóban okoz fehérvérsejtszám emelkedést. Az elzárt féregnyúlvány okozhatott panaszokat. Az, hogy kialakult volna-e benne akut gyulladás vagy, hogy milyen egyéb ok állhatott esetleg a laboreltérés mögött már sohasem fog kiderülni. A végkifejletet persze nem is befolyásolja.

Kérdés: 2012. június 07., 11:24; Megválaszolva: 2012. június 07., 21:48
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus