Van esely hogy teljesen kigyogyuljak az atrophias gastritisbol es a refluxbol?

Jo napot kivanok.Tisztelt doktor ur! Faj es eg a gyomrom es felhasi fajdalmaim is vannak.Panaszaim ket es fel eve kezdodtek. Vervetel soran a helicobakter pozitiv lett erre kaptam kezelest. Helikobakter negativ lett a kezeles utan de tuneteim megmaradtak. Savlekotot szedtem de nem voltam ezektol sem tunetmentes. Tavaly decemberben voltam gasztroszkopos vizsgalaton. A szovettani eredmeny: aktivitas nelkuli atrophias gyomorhurut es intetinalis metaplazia gocok. Ez elegge meg is ilyesztett. Controloc 1x40mg kezelest kaptam de nem ereztem magam jobban. Utana 3 honapig szedtem esopremazol 40mg regge es apofamiditin 40mg este.Ezek a gyogyszerek melett mar sokkal jobban ereztm magam de igy is voltak napok mikor fajt a gyomrom. Juniusba voltam ujra gyomortukrozesen ekkor mar szovettnai mintat nem vettek a diagnozis hiatalis hernia es gerd. Ekkor hat honapra irtak fel az esopremazolt es az apofamoditint. A gond az hogy a hat honap szedes alatt sem voltam teljesen tunetmentes es novembertol mindha erosodtek volna a tunetek.Nem tul eros tompa fajdalom a szegycsont korul olykor meg gyomor eges es hasi kenyelmetlen erzes neha ejjel is megebredek hogy faj.Erzekeny a gyomrom ha kicsit csip az etel. Tejet sem tudok azota inni, Van hogy nagyon korog a gyomrom pedig nem vagyok ehes. Cigizest abbahagytam, alkoholt alkalmakkor fogyasztok. Mit javasol mivel probalkozzak? Van esely hogy teljesen kigyogyuljak az atrophias gastritisbol es a gerdbol? 28 eves vagyok es elegge befojasolja a mindennapokat. Valaszat elore is koszonom

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hiatus hernia témában

A metaplasiás gócok és az atrophiás gastritis megszűnhet. A rekeszsérv, ha már kialakult, műtét nélkül nem szűnik meg, sőt mérete fokozódhat. A reflux betegség életmódi változtatásokkal javítható (gyakori, kis étkezések, ágyban fejvég megemelése, szénsavas italok kerülése, testsúly csökkentése) . Ha a reflux a rekeszsérv miatt áll fenn, előfordulhat, hogy csak ennek műtéti megoldása hoz gyógyulást.

Kérdés: 2014. december 30., 13:10; Megválaszolva: 2014. december 30., 14:01
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Ppi csere segíthet e
Tisztelt Doktor Úr! Elkezdtem szedni az emozult, 2 x20 mg. 4 napig birtam szedni. Nagyon szédülök tőle, fáj tőle a gyomrom, úgy érzem, hogy szorít...
Mennyi PPI
Reflux lehetséges?
Nyelőcsőfekély
PPI gyógyszer csökkentése