Adhatok e az autista kisfiamnak joghurtot?

Elvegeztek egy intollerancia tesztet, mi szerint a kisfiamnak semmit nem szbad enni, amit eddig hajlando volt megenni, sajnos a tejtermekek is 3 plusszosak, kiveve a joghurtot es az amerikai sajtot, ezek egyetlen plusszt sem kaptak. Az autistaknal alltalaban a tejfeherje okoz gondot, igy a dietetikus tanacsara, kihagytam az etrendjebol.Sajnos erre a kisfiam ugy reagalt, hogy szinte egesz nap kiabalt es megallas nelkul rohangaszott, egy het utan a helyzett meg azzal sulyosbodott hogy kb 10 percenkent elkezdett szelentgetni.3 hetig vartam, de mivel semmi sem valltozott, ujra kezdtem adni a joghurtot.Naprol napra nyugodtabb lett.Sajnos meg mindig gyakoriak a szellentesek es gyakran kiabal. Adhatom e tovabbra is a joghurtot vagy esetleg tud valamilyen gyogyszert ajanlani? Probiotikumot mar probaltam, de nem valltozott semmi tole. Az orvosunkhoz is fordultam mar, de o nem tudott tanacsot adni.: (

Dr. Varga Tamás válasza autizmus témában

Tisztelt Kérdező!

Diétás tanácsot hozzáértő szakembertől (ditetikus, anyagcserével foglalkozó szakorvos) kérjen, elvileg ők értenek ehhez a legjobban.

ÉN nem hiszek igazán a diétákban autimus esetén, azt a kevés ételt, amit általában fogyasztanak még tovább szűkíteni!? Mérlegelni kell, hoz-e annyi javulást!

Kérdés: 2011. szeptember 10., 15:45 ;Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 21:01
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Autizmus vagy utánzás, bizonytalon...
Kedves Doktor No! Azzal az aggodalommal fordulok onhoz, hogy idosebbik fiam (7eves) sulyosan autista, kis fiam 20 hoanpos 1 eves koraig teljesen korahoz...
Gyermekkori autizmus
Tisztelt Szakértő! 3 éves kisfiamat 1 évvel ezelőtt gyermekkori autizmussal diagnosztizálták, azóta járunk korai fejlesztésre: egyéni...
A három éves gyermekünk nem beszél...
Tisztelt szakerto! Szeretnem megkerdezni, hogy ha egy 3 eves gyerek meg nem beszel, es elegge ideges, nem erdekli semmi es nem ert semmit, lehet autista? Ha...
Pszichiátriai vizsgálat
Tisztelt Dr. Diószegi Judit! Nagyon köszönöm a válaszát (autista tünetek - egypetéjű ikrek) . A mostani kérdésem arra vonatkozna, hogy mire...
Autista-tünetek
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kétéves egypetéjű ikerfiaim vannak. Több, mint egy éve érzem, hogy valami nem stimmel náluk, nem úgy fejlődnek...