A kisfiúnk nem figyel arra, ha tárgyakat mutatunk neki, és nem is érdeklődik, mint más gyerekek

Tisztelt Doktornő! A véleményét szeretném kérni a következő helyzetben. Van egy 20 hónapos kisfiam. Feltűnt hogy nem mutogat dolgokra, és nem figyel arra sem ha mi szülők mutatunk valamire. Az én kezemet használja ha el akar valamit érni, vagy meg akar valamit mutatni. Beszélni csak egy-két szót mond (baba, igen, apa=aka, kutyának pedig mondja hogy ugat) Ugy olvastam hogy ezen tünetek autizmusra is utalhatnak. Ezt leszámítva nagyon ügyes kisfiú, szépen játszik a játékaival rendeltetés szerűen (pl.autóval autózik meg berreg neki) , szeret rajzolni, építőkockázni, hintázni, könyvet lapozni, nagyon ügyes a labdával (pontosan dobja, gurítja) , ügyesen eszik kanállal, iszik pohárból, fürdeni fogat mosni is szeret.Szeret ismerkedni, kortársaival is szépen elvan, játszik. Nagyon szeret mászni fotelra, ágyra. Arckifejezésemet is utánozza, pl grimaszol ha én is. Szeret bújni, ölelkezni, puszilkodni, nevetni. Mosolygós baba.Integet és tapsol is (másokat is megtapsol ha pl.toronyépítés van) , Testrészekből ismeri a szemet, orrot, pocakot. Ha a nevén szólítom úgy 70%-ban felfigyel rá. Utasításokat ha van kedve teljesít pl.hozd ide a labdát, ülj le, gyere ide, nyisd ki a szád, tapsolj, futás... de van hogy eltelik egy nap mintha nem is neki beszélnék. Szereti még a mondókákat is pl.ez elment vadászni..., ciróka maróka..., csipp-csipp csóka...,. Az ételekben sem válogat.Kimondottan nem ragaszkodik dolgokhoz, pl mindegy hogy babakocsiban alvás, vagy kiságyban, itthon vagy mamánál, vagy pl mindegy hogy hol fürdik, mamáék, vagy unokatesóék, könnyen fogadja a változtatást. Öltözködésnél segít. Igyekeztem leírni mindent ami eszembe jutott. Nagyon aggódom hogy lehet-e szó autizmusról a fentieket ismerve? Várom válaszát Tisztelettel: Egy aggódó Édesanya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza autizmus témában

Kedves Kérdező!

Az Ön által leírt tünetek az összkép tükrében nem tűnnek autizmusnak. Esetleg egy hallásvizsgálat elvégzése javasolt illetve szemészetre elvinni a biztonság kedvéért. Ügyes kisfiúnak tűnik ahogy ír róla nem gondolom, hogy gond lenne.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekeorvos

Kérdés: 2015. december 15., 23:17; Megválaszolva: 2015. december 18., 10:22
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg