Autizmus vagy utánzás, bizonytalon vagyunk

Kedves Doktor No! Azzal az aggodalommal fordulok onhoz, hogy idosebbik fiam (7eves) sulyosan autista, kis fiam 20 hoanpos 1 eves koraig teljesen korahoz illoen fejlodott mint mozgasban mint beszedben, szellemi fejlodesben. 1 eves kora utan a figyelme elkezdett romalni es persze mindenben utanozza batyjat. Jelenleg 20 honapos, neha mond par szot, ertelem szerint hasznalja, gagyog sokat, nem volt mozgasproblemaja. Meg is vannak ketsegeim, volt egy idoszaka mikor mutogatott targyakra de elenyeszoen, egyetlen dolgot mutatott meg nekem keresre, a lampat, azota az is elhagyta, semmire nem mutat, nem nez abba az iranyba ahova en mutatok. A beszed fejlodese stagnal... voltak szavak amiket regen mondott de mostmar nem (hozza teszem angliaban elunk, ide jar bolcsodebe. tovabbra is a szemembe nez, mosolyog ha ramosolygok, viszont ha a neven szolitom tudja hogy rola van szo, regal ra de nem forditja fejet szinte soha felem csak magaban mosolyog. A bolcsode kert hallasvizsgalatot ami rendben volt. Egyszeru kereseket mint hozd ide mutasd meg nem teljesit. Erosebb hangokra nem reagal (uton motor, egen repulo helikopter) ferjemmel arra godnoltunk mivel szuletese ota eros magas hangoknak van kiteve batyja altal aki nem veszel csak kiabal sikongat reggeltol estig, ezert nem erdekli, hatja meg annyira mint mas kora beli gyerekeket. Amugy okos ertelmes, gyorsan tanul mutogatas altal, de a beszedet nem akarja utanozni, sot ha puszit dobasra tanitom vagy integetni mindent forditva csinal. integetni is maga fele integet, ha puszit dob akkor is kezet az en szamra helyezi es onnan dob. Lehet e ilyen korban ilyen 'tunetek' mellett szo auitmusrol, vagy csak kisebb elmaradasa van a batyja miatt? Valaszat elore is koszonom Tisztelettel Reka Szarvas

Legfrissebb cikkek a témában

Kovács Piroska válasza autizmus, szorongás, megkésett beszédfejlődés témában

Kedves Asszonyom!

Kételyeivel kapcsolatban forduljon azokhoz a szakemberekhez, akik az idősebb fiúnál megállapították az autizmust és akikhez kontrollra járnak, illetve reményem szerint útmutatást adnak Önöknek az otthoni fejlesztéshez. A leírtak ismeretében a kicsinél a kétnyelvű környezetre gondolok inkább, ami mindenképpen hatással van a beszédfejlődésre és késleltetheti azt. A negatív minta pedig szintén kedvezőtlenül befolyásolhatja. A témában jártas szakemberekkel illetve érintett családokkal mindenképp célszerű lenne konzultálniuk, már azért is hogy saját szorongásukat is oldani tudják...

Üdvözlettel: Kovács Piroska pszichológus

www.pszichoszerviz.hu

Kérdés: 2015. január 23., 23:21; Megválaszolva: 2015. január 27., 09:45
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám
Miért érzem ezt