• Fóbia vagy félelem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Érdeklődni szeretnék, hogy pár éve felfedezte, hogy ha több ember előt meg kell szólalnom, akkor rámtör valami pánik szerű dolog, ezt lszre vettem már pl gyógyszertárban ha sokan állnak mögöttem és kéren kell valamit, pl egy előadást képtelen lennék megtartani több ember előtt, mert annyira bepáínikolok tőle, hogy inkább el sem megyek megtartani. Félek attól, hogy az emberek mit szólnak, kinevetnek, butaságot mondok, olyant kérdeznek amire nem tudok válaszolni. Ez szociális fóbia lehet? Próbálkoztam már enyhe vény nélkül kapható feszülstségoldókkal, de semmi hatása nem volt, szinte még idegesebb voltam tőle. Általáűban minden iylen helyzetet kerülök, ahol több ember előtt kell szerepelni. Meg szeretném ezt a problémát oldani, de nem tudom mit tegyek.

        WEBBeteg szakértő válasza a fóbia témában

        Kedves Kérdező!

        A leírtak alapján szociális fóbia alakult ki Önnél. Enyhébb esetekben elegendő lehet pszichoterápia, de nem kizárt, hogy gyógyszeres kezelést is igényel az állapota (antidepresszánsok, szorongáscsökkentők). Keressen fel pszichiátriai szakrendelést.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-01 09:14:31; Megválaszolva: 2010. március 01., 09:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: