• Visszatérő gyötrő gondolatok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor/nő! Azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy volt egy barátom 3 éve, aki rendszeresen beszélt az exeiről és ez engem nagyon bántott, lelkiekben. Hiába mondtam hogy ne beszéljen róluk....a kapcsolatunk sem volt jó...Sokára léptem csak, nagy megkönnyebbülés volt a vége, de mai napig felkavar ha rágondolok, rossz élmény volt....és azóta, ha van kapcsolatom, akár beszélnek az exről akár nem, akkor is bánt maga a tudat. Sajnos az utóbbi 2 kapcsolatomnál úgy ismerkedtünk meg hogy volt kapcsolatuk, felőlük csak fellángolás volt, nem engem választottak végül. A jelenlegi barátomat is úgy ismertem meg 3 hónapja, hogy van barátnője, de szakított vele, de ugye önkéntelenül látnom kellett és beszélnünk róla, mert együtt éltek...és nagyon bánt engem, hogy tudom hogy kivel volt, rendszeresen összefutottam vele utcán, vagy a párom szülei hozzák fel..Ez stresszt okoz bennem, feszültséget és állandóan az exre gondolok, nem tudok elvonatkoztatni, pedig nagyon szeretnék, mert nagyon szeretem a páromat, ő is engem, tökéletes a kapcsolatunk, viszont ezeket a negatív gondolatokat szeretném elűzni, de nem tudom hogyan, mi lenne a megoldás, hiszen nincs jelen a kapcsolatban és semmi okom az aggódásra, de én úgy gondolom hogy a múltbéli dolgok miatt van ez sajnos! És szeretnék ezen túllépni! Mikor ilyenekre gondolok, napi rendszerességgel, úgy érzem hogy belső feszültség dúl bennem, ideges leszek és ez alig múlik el, hiába próbálok másra gondolni, próbálkozom nyugtató gyógyteával és magnéziummal, de ideiglenes a hatásuk. Ezért szeretném kérni a segítséget! Mit tudna tanácsolni? Olvastam meditációról, jógáról, vagy bármit kipróbálnék! Köszönöm mielőbbi válaszát!

        Dr. Veress Dóra válasza a féltékenység témában

        Kedves Kérdező! A szorongása belső bizonytalanságból, önbizalomhiányból fakad. Ha jobban bízna magában, akkor nem lenne kérdés, hogy kik voltak Ön előtt. Üljön le nyugodtan, és tegyen rendet a fejében. Önnek is van múltja és a jelenlegi szerelmének is. Mindketten hosszú utat jártak be, amíg elérkeztek ehhez a kapcsolathoz. A régi szerelmek véget értek valamiért, nem voltak elég jók ahhoz, hogy tartósak legyenek. Lezárultak, és nem érdemes velük foglakozni. A párja Önt szereti, Önnel boldog, ne tegye tönkre értelmetlen féltékenykedéssel az életüket. Valakinek a múltjára féltékenynek lenni borzalmas nagy időpazarlás. Erősítse az önbizalmát, és bízzon kicsit jobban a párjában. A jelen szépségeit próbálja megélni, és ne a múlttal vagy a jövővel foglalkozzon!


        Kérdés: 2012. április 10., 15:25; Megválaszolva: 2012. április 12., 23:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: