Farkas Lehel

Farkas Lehel

Okleveles gyógymasszőr
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

Nyakfájás

Kedves Mariann! Jól tájékozódott, az ülő munkával kapcsolatosan, illetve tapasztalja is annak káros hatásait. Sajnos az izmok elernyednek hosszútávú ülő munkánál, így a gerinccsigolyák, ízületek elkezdenek szétcsúszni, mert az izmok nem tartják össze a vázrendszert. A helytelen testtartás és mozgáshiány miatt még több, deformálódás, összecsúszás keletkezik. Ezáltal könnyebben becsípődnek a gerincvelőből kilépő ideghálózatok, ami rendkívül kellemetlen tud lenni. Ülő munka mellett lényeges, hogy fokozatosan kezdjünk el mozogni, járhatunk gyógytornára, jógára, akár úszásra is. Fontos, hogy úgy járjunk el mozogni, hogy az ne legyen durván megerőltető, főleg az elején, mert még nem szoktunk hozzá. Éppen ezért érdemes az elején segítséget is igénybe venni a mozgást végző/tartó edzőtől. Heti 2-3 testmozgásra mindenképpen szüksége lesz, hogy megerősödjenek az izomrendszerei. Illetve a fájdalom csillapítására és a helyes testtartás kialakításában szüksége lesz egy gyógymasszázst végző terapeutára is, aki alaposan átmasszírozza gerince egészét, deréktól nyakig. Gyógymasszázs kezelésekkel oldjuk az izmokban keletkezett görcsös torlódást, ami károsan hat a gerincre, ízületekre, szervekre, stb. Helyre kell állítani az izmok egészséges tónusosságát, ebben fog segíteni a gyógymasszázs kezelés és a mozgás, együttes formában alkalmazva. Külön-külön nem elég alkalmaznunk, mert a mozgás és a gyógymasszázs egymást kiegészítő, hatékony kezelésrendszerei egymásnak. Gyógymasszázs kezelésre heti 1 alkalommal lesz szüksége, előfordulhat, hogy az elején heti 2 alkalom, de ez nagy mértékben függ attól, hogy, mennyire van kitéve stresszes közegnek, leterheltségeknek. Rendszeres kezelésekkel kiválóan tudjuk orvosolni problémáját. Üdvözlettel.

Csuklyásizomfájdalom nyomásra

Kedves Kérdező! Nem kell megijedni, ezek a tünetek általános izomcsomósodás jeleit mutatják. A csuklyás izom nagy munkát végez, ezért könnyen görcsössé és merevvé válhat, ami érintésre, de mozgatásra is okozhat kellemetlen fájdalmat. Ezeket a myalgikus csomókat ki kell masszíroztatni. A lapocka körüli területen is azért fáj és húzódik, mert az izom megrövidült az évek alatt. Gyógymasszázs kezelést kellene igénybe vennie, ahol alaposan átdolgozzák a hát egészét, deréktól-nyakszirtig. Ezenkívül érdemes kimozgatni, lenyújtani a lapocka körüli területet illetve a nyaki izmokat is. Az egyoldalú munkavégzés és sport is okoz ilyen tüneteket. Heti 1 alkalom bőven orvosolja problémáját. Üdvözlettel.

Gerincsérvre jó a masszázs?

Kedves Kérdező! Gerincsérvre mindenféleképpen alkalmazható gyógymasszázs kezelés. Azonban a fentiek alapján jobbnak tartanám ha a masszázs kezelést a Férjének szakember végezné el. Általában a masszírozó gépek, fotelek nem rendelkeznek elég alapos és fokozatos munkavégzéssel. Veszélyes is lehet, ha nem kellőképpen kapja meg a gyógykezeléseket. A szakembert semmi sem helyettesítheti, főleg komplexebb eseteknél, mint itt is. Sok mindent figyelembe kell venni és összetetten alkalmazni a kezeléseket. Speciális kezelésmódot kell alkalmazni ennél az esetnél, amit tapasztalatom alapján csak is szakember végezhet el. Közérzet javítására jók ezek a gépi eszközök, de komolyabb problémánál, eseteknél semmiképpen sem javasolnám. Férjének szüksége van ideg kompressziós gyógymasszázs kezelésre, ami kiterjed az egész testére. Alkalmazni szükséges nyújtó és kimozgató gyakorlatokat is. Szakember keze által végzett gyógymasszázs kezeléssel a probléma hatékonyan kezelhető, a fájdalom megszüntethető. Üdvözlettel.

Vádli rángás

Kedves Kérdező! Az ideg-izom rángások többnyire stressz hatására alakulnak ki, ahol az izomcsoportok egy része kötöttségek miatt idegpályákat helyeznek nyomás alá, ilyenkor akaratlanul rángatóznak a végtagokban, de más testtájékoknál is az izomcsoportok. Természetesen okozhatja még vitamin és nyomelem hiány is, illetve keringési probléma. Amennyiben ezekre már van vizsgálati eredménye és semmilyen elváltozást nem mutattak ki, úgy a stressz áll a háttérben, ami ártalmatlan, de idegesítő is. Azt tudom javasolni, hogy menjen el egy gyógymasszőr terapeutához, aki alaposan átdolgozza a láb, kar és gerinc mellet futó izomcsoportokat és a környéki idegrendszert. Gyógymasszázzsal oldani lehet az izmokban keletkezett stressz felhalmozódást illetve csomókat, merevségeket. Mindazonáltal a kezelések alatt érezni fogja, hogy nyugtatólag is hat a terápia, ami nagyon lényeges az Ön esetében. Valószínű, hogy még a fűl-zúgása is megfog szűnni ezáltal. Heti 2 alkalomra szükség lesz, későbbiekben állapotától függően elég lesz heti 1 alkalom is. Üdvözlettel.

Lábszár fájdalom keringési zavar lehet?

Tisztelt kérdező! Nem feltétlen kell megijedni, de mindenféleképpen jó, hogy ennek utánajár. Amennyiben keringési vagyis ér problémát kizárja az orvosa, úgy biztonsággal tudom mondani Önnek, hogy keressen fel egy orvosi gyógymasszázst végző szakembert. A leírása alapján a lábikraideg vagyis nervus suralis illetve a sípcsonti ideg nervus tibialis valamilyen okból kifolyólag nyomás alatt van. Mindez szúró, égető, nyomó, hasogató és más kellemetlen érzéssel járhat együtt. Az ideget ingerelheti izomrost letapadás, görcsös merevség, ami miatt a keringés sem tud rendesen működni illetve a nyirok áramlás. Mindemellett ezek a csomók nyomhatják ezt az ideget is. Alaposan ki kell masszíroztatni ezeket a letapadásokat illetve megnyújtani az Achilles ínt és a lábikra izomzatát. Reggelente érdemes még hideg és meleg váltófürdőt is alkalmaznia a lábaira. Mindez kissé kellemetlen, de frissítőleg hat az erekre és az izomzatokra is. Heti 1 alkalmas gyógymasszázs kezeléssel könnyedén orvosolható a problémája. Nem feltétlen kell fizikális munka vagy megerőltetés, ahhoz, hogy az izomzatok letapadjanak, görcsössé váljanak illetve az idegek hatásukra kellemetlen tüneteket produkáljanak. Elég a stressz is, illetve az egészséges mozgás hiánya. Üdvözlettel.