• "Fagyibabák"

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 2010 decemberében császármetszéssel született kisbabám (lombik). Szeretném megkérdezni, legkorábban mikor mehetünk vissza a "fagyibabákért", hogy kistestvér születhessen? A menstruációm már megjött és 29 napra beállt. A császármetszés befolyásolja, hogy visszaültetik-e mindkét embriót? A császármetszés hege miatt az esetleges ikerterhesség mekkora veszélyt jelentene? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Vereczkey Attila válasza a lombikprogram témában

        Tisztelt Asszonyom! A császármetszést követően a következő terhesség vállalásáig legalább egy évet kell várni. Az ikerterhesség császármetszés nélkül is, de császármetszést követően még inkább nagyobb kockázatot jelent, azért, mert az ikerterhességben gyorsabban növekvő és túlfeszülő méh miatt gyakrabban következik be koraszülés, illetőleg a méh hege szétválhat. Minél több idő telik el a császármetszés után a következő terhességig, annál kisebb ennek a kockázata. A császármetszés ténye önmagában nem befolyásolja a visszaültethető embriók számát, két embrió, különösen két fagyasztott embrió beültetéséből ritkán származik ikerterhesség, de azért nem kizárható. Annak kockázatát, hogy ezt felvállalja-e, Önnek kell mérlegelnie. Amennyiben ez a kockázat az Ön részéről nem bevállalható, egy embrió beültetését javaslom. Üdvözlettel, Dr.Vereczkey Attila


        Dr. Vereczkey Attila
        Meddőségi specialista Itt kérdezhet

        Dr. Vereczkey Attila

        Kérdés: 2011. szeptember 19., 23:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 14:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: