Dr. Vereczkey Attila

Dr. Vereczkey Attila

Meddőségi specialista
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

Inszemináció?

Kedves Gabriella! Általánossában minden 70. terhesség ikerterhesség, mely családi halmozódást mutathat, de ez elsősorban az egypetéjű ikerterhességekre igaz. Az inszemináció önmagában nem növeli ennek az esélyét. Amennyiben stimulált inszeminációról van szó, ott előfordulhat, hogy több petesejt is kilökődik az ovulációkor, ilyenkor gyakoribb lehet a kétpetéjű ikerterhesség létrejötte. Üdvözlettel, dr. Vereczkey Attila

Petevezeték átjárhatóság után laparoszkopos műtét?

Kedves Kérdező! Nem hiszem, hogy a petevezetőjét szeretnék eltávolítani, de a leírtak alapján az egyik oldal nem átjárható és a másik oldal eredménye sem teljesen élettani. Elképzelhető, hogy végül lombik programra lesz szükség, de a rendelkezésre álló információk alapján biztosat mondani nem lehet. Üdvözlettel, dr. Vereczkey Attila

Endometriózis és babavállalás

Kedves Kérdező! Ha el vannak záródva a petevezetők, valóban csak a lombikprogram jöhet szóba. Én sem javasolnám a gyógyszeres kúrát abban az esetben, ha valóban sikeresen a ciszta tokját is eltávolították, akkor a kiújulás lehetősége minimális. Üdvözlettel, dr. Vereczkey Attila

policisztas ovarium szindroma

Kedves Kérdező! A tünetek utalhatnak a progeszteron szedésre utaló jelekre, a policisztás ovariumokat ultrahang vizsgálattal lehet gyanítani, de a biztos diagnózist endokrinológiai vizsgálatok megerősítésével mondhatjuk ki. Érdemes természetesen egy meddőségi szakemberhez fordulni, és a szükséges vizsgálatokat elvégeztetni. Üdvözlettel, dr. Vereczkey Attila

Meddő vagyok?

Kedves Gabi! Ebben az esetben javasolnék egy hiszteroszkópos vizsgálatot, mellyel a méh ürege és a nyálkahártya is biztonsággal vizsgálható, illetve indokolt esetben rögtön el is végezhető az összenövések oldása. A hiszteroszkópia alapvetően egy biztonságos de hatékony diagnosztikai és terápiás módszer. Üdvözlettel, dr. Vereczkey Attila