• Menstruációs zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kezdeném azzal, hogy 37 éves vagyok és van egy 5 éves kisfiam. Férjemmel szeretnénk kisbabát, 4 hónapja próbálkozunk. A kisfiam nem volt "tervezett" baba, egyszer nem védekeztünk, és állapotos lettem. Nem tudom, mikor kell orvoshoz fordulnom, mennyi ideig kell próbálkozni.Gondolom az, hogy 37 éves vagyok, megnehezíti a gyermek vállalást. Azt szeretném kérdezni, hogy befolyásolhatja-e ezt az is, hogy a menstruációs ciklusom sem "normális". Mielőtt megjönne (ált 28-30 nap) előtte egy héttel már pecsételő vérzés jelentkezik. Emiatt nem tudom, hogyan számíthatom ki, mikor van peteérésem. A valódi menstruációtól, vagy a pecsételés kezdetétől kell-e kiszámolnom a várható peteérés idejét? Válaszát előre is köszönöm! Andi

        Dr. Fekete István válasza a peteérés témában

        Az Ön életkorában lehet hogy nehezebb lesz teherbe esnie, de 4 hónap próbálkozást nem tartok kudarcnak.Lehet hogy érdemes lenne a ciklus második felében egy kis progeszteron pótlást alkalmazni. Nézzen utána az interneten.


        Dr. Fekete István
        szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos, meddőségi specialista

        Dr. Fekete István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 11., 09:36; Megválaszolva: 2011. április 18., 08:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: