Peteérés

Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lehetséges-e az hogy van peteérés de a tüsző csak rá egy hét múlva reped meg? Egyik hónapban a hó vége fele tojásfehérje nyákom volt de középidős fájdalmat a jobb petefészkemnél csak rá egy hétre éreztem, pedig mindig rá egy két napra szoktam. Megrepedhetett később a tüsző? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a peteérés témában

Kedves Kérdező! Mindkét petefészekben folyamatos fejlődése van a legérettebb több tucat bors szsemnyi-borsónyi tüszőnek, melyekből az adott ciklusban a legérettebb indul rohamos növekedésnek a ciklus első 8-10 npjában, mire középidőre, a 14. ciklusnaptájára érett tüszővé felődik, mely az érett, megtermékenyíthető petesejtet tartalmazza. Ez, tüszörepedéssel kilökődik és elindul a kürt felé, ahol megtermékenyülhet.Tehát az érett pete és a tüsőrepedés csak egyidőben, középidőtájt történhet esetleges tüneteivel együtt.

Kérdés: 2014. május 12., 07:31; Megválaszolva: 2014. május 13., 06:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele