Gombaölő kúp + lactobacillus egyszerre?

Tisztelt Nőgyógyász! Van-e ellenjavallat arra, hogy egy időben lehessen használni gombaölő hüvelykúpot és lactobacillusokat tartalmazó hüvelykúpot? Végre találtam egy hatékonyabb gombaölő kúpot, de ennek nincsen lactobacillus komponense, ezért szeretnék mellé felhelyezni egy olyant is, ha a kettő megfér egymással. Vagy érdemes lenne inkább szájon át szedhetőt vennem? Köszönöm a segítséget.

Dr. Csuth Ágnes válasza gombás fertőzés témában

Kedves Kérdező!

Inkább alkalmazza a gombaellenes kezelést önmagában, és a kúra végeztével a probiotikus kúpot a flóra helyreállítására. A szájon át szedhető gombaellenes készítmények több lehetséges mellékhatással rendelkeznek, mint a helyi készítmények.

Kérdés: 2011. március 28., 18:12; Megválaszolva: 2011. március 29., 10:28
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Barna folyásom van, amit enyhe...
Tisztelt Doktor Úr! Hétvégén múlt el az előző menstruációm, nem tapasztaltam az idő alatt semmi különöset vagy eltérőt. Most viszont, majdnem...
Fluconazole q pharma
Tisztelt Dr. Úr! A nőgyógyászom egy 6 napos kúrát írt fel Nekem Mikogal hüvelykúp kíséretében. Ehhez Kaptam még a Fluconazole q pharma 150 mg...
hüvely gomba (Candida)
Kedves Doktor! Én egy 27 éves lány vagyok.Párkapcsolatban élek lassan két éve, előtte 8 évig éltem kapcsoltaban. Az a problémám, hogy a Candida...
gombás fertőzés
Kedves Doktor Úr/Nő! Olyan problémával fordulnék Önhöz, hogy már két éve rendetlenkedik az éves citológia vizsgálatom, metaplasia, ill. candida...
pimafucort - hogyan kell használni
Tisztelt Doktor úr/Doktornő! A nőgyógyászom Pimafucort krémet írt fel egy hüvelyi gyulladásra, "tűzoltásnak". A betegtájékoztatóban az van...