Milyen kezelést válasszak a nemi betegségemre?

Üdvözlöm. Miután a barátnőm 2-3 hete jelezte, hogy nincs valami rendben "odalent" és nálam is jelentkeztek piros pöttyös kiütések a makkon és az azt körülvevő részen, elment nőgyógyászhoz és kiderült, hogy gombás fertőzése van. A doki felírt 3 db Mycosyst kapszulát neki és egyet nekem. A barátnőmnek felírt még egy Pimafucort nevű kenőcsöt, nekem pedig azt tanácsolta, hogy kenegessem a makkot Canesten krémmel.Beszedtem a kapszulát 3-4 napig kenegettem Canestennel és nem történt semmi a piros pöttyök még mindig ott voltak.Ekkor kitaláltam, hogy a Canesten gyenge (volt már gombás fertőzésem és 3-4 nap alatt rendbe jött) ezért elkezdtem én is kenegetni a Pimafucorttal.2 nap Pimafucortos kezelés után abbahagytam, mert úgy éreztem, hogy olyan mintha rosszabb lenne a helyzet. A makk még jobban fájt és a piros pöttyök helyett piros összefüggőnek látszó foltok jelentek meg a fitymafékk körül a makk k.b. 20 %-án. A piros foltokon egy pár hólyag is kialakult.. Megijedtem, 2-3 napig Bepanthennel kenegettem és felkerestem a házi orvosomat aki felírt még 2 db Fluconazole -Qpharma kapszulát.Egyet már bevettem 2012.10.29-én abból a kapszulából is, de talán ha minimálisat javult a helyzet.Október 29-én bekentem a péniszem újból Canestennel, de 30-án újból abbahagytam mivel attól félek, hogy rosszat tesz a hólyagokkal.Barátnőm tűnetmentes, azóta nem "érintkeztünk". Az lenne a kérdésem, hogy melyik krémmel kenegessem, Canesten vagy Pimafucort, melyik a jobb? A barátnőm ajánlotta a Betadint, mert az elvileg csíra és gombaölő hatású.Próbáljam ki azt is?

Dr. Stehlich Gábor válasza gombás fertőzés témában

Tisztelt Kérdező!

A pontos diagnózishoz tenyésztés kellene és akkor lehetne célzottan kezelni betegségét. A nőgyógyász jól járt el, hogy a partnere panaszai alapján Önnek is küldött kezelést.

Tisztelettel: Stehlich Gábor

Dr. Stehlich Gábor
Dr. Stehlich Gábor Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus
Kérdés: 2012. október 31., 18:04; Megválaszolva: 2012. november 05., 18:37
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
thrush, candida.
Tisztelt Doktor/Doktornő. Angliában élek lassan 3éve és 4-5 hónapja piros foltok jelentek meg a makkomon. Ezek a foltok nem viszkednek, sőtt égő...
Munka és Orbánc
Szeretném megkérdezni Öntől, hogy az orbánc ill. a súlyos lábgombás fertőzés mennyire fertőző? A kérdésem oka, hogy egy zárt, szőnyegpadlós...
hüvelygomba
Kedves Szakértő! 3-4 évente visszatérő hüvelygombával szenvedek. Általában pimafucort vagy pimafucin kúpot és kenőcsöt vagy Canestent írnak...
Makk hámlás
Tisztelt Doktor úr/nő! Tegnap vettem észre, hogy a makkom elkezdett hámlani és fehér váladék termelődik. Előtte már 1 nappal éreztem, hogy...
Pénisz hámlás aktus után
Üdvözletem! Úgy "sejtem" ki kell emelnem, hogy mindezek a barátnőmmel átélt szexuális aktusok után történnek. 19 éves fiú vagyok és a...