gomba lenne?

Tisztelt Dr.Nő/Úr! Nemrég gombás fertőzésem volt, a páromnak is, és az lenne a kérdésem, hogy ez orálisszexel átterjedhet a szájba/nyelvre? Azóta piros pöttyök vannak az egész nyelvemen és enyhén lepedékes. Illetve ha ez gomba lenne, akkor ugyanígy visszaterjedhet a nyelvről a nemiszervekre? Elvileg meggyógyultunk, de azóta éltünk nemi életet. Ezzel háziorvoshoz vagy nőgyógyászhoz forduljak? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza gombás fertőzés témában

Kedves Kérdező! Ha a gombás gyógyítás mindkettőjüknál szájon át szedett legalább eg-egy kapszulát is jelentett,, azzal az esetleges nyelvi gombára is volt hatás. A szájban keletkező gombásodás inkább leromlott immunállapotokban és gyerekeknél jellmző. A tisztázás érdekében az előzmények megemlítése nélkül menjen fogászati rendelőbe, ők nagy rutinnak diagnosztizálnak, szükség esetén gyógyszerelnek szájgombát, ha van.

Kérdés: 2012. szeptember 10., 21:46; Megválaszolva: 2012. szeptember 12., 21:33
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Oltás és allergiáról
Lidocain-érzékenység és...
Szerológiai eredmény
Influenza oltás
Lehet poszt-COVID?