thrush, candida.

Tisztelt Doktor/Doktornő. Angliában élek lassan 3éve és 4-5 hónapja piros foltok jelentek meg a makkomon. Ezek a foltok nem viszkednek, sőtt égő hatásuk sincsennek. 1 hónapja elmentem a nemibeteg részlegre. A teszt candidára pozitiv lett.Első alkalommal adtak egy Timodine nevezetű kenőcsöt. Nem mult el teljesen tőle, de nem volt olyan piros. Második alkalommal másféle kenőcsöt adtak Nystaform- HC és emellé egy szem tablettát Fluconazole 150mg. Ezt beis vettem majdnem elmult teljesen, de szerintem egy kapszula kevés volt. Pont ma volt egy időpontom egy specialistával,. Ő azt javasolta használjam a krémet tovább és még irt fel 2 kapszulát. Az egyiket ma kellett bevennem a másikat majd egy hét múlva. Félek ezután se fog elmúlni. A tanácsát szeretném kérni h mit tegyek, kicsit érdekes itt külföldön az egézségügy, Ilyen veszélyes lenne a candida ilyen nehéz tőle megszabadulni vagy csak nálam van ez igy? Előre is Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza gombás fertőzés témában

Tisztelt Kérdező!

Magyarországon is először helyi kezelést szoktunk javasolni majd szájon át szedhető gombellenes(általában fluconazole tartalmú) gyógyszert, mely ismételhető heti 1x amíg tünetei nem múlnak el. Általában szexuális aktus után szokott ismételten jelentkezni ezért javaslom hogy partnerét is vizsgáltassák ki, ha tünetei állandó jelleggel visszatérnek.

Kérdés: 2013. október 24., 16:15; Megválaszolva: 2013. október 28., 19:15
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Milyen kezelést válasszak a nemi...
Üdvözlöm. Miután a barátnőm 2-3 hete jelezte, hogy nincs valami rendben "odalent" és nálam is jelentkeztek piros pöttyös kiütések a makkon és az...
Munka és Orbánc
Szeretném megkérdezni Öntől, hogy az orbánc ill. a súlyos lábgombás fertőzés mennyire fertőző? A kérdésem oka, hogy egy zárt, szőnyegpadlós...
hüvelygomba
Kedves Szakértő! 3-4 évente visszatérő hüvelygombával szenvedek. Általában pimafucort vagy pimafucin kúpot és kenőcsöt vagy Canestent írnak...
Makk hámlás
Tisztelt Doktor úr/nő! Tegnap vettem észre, hogy a makkom elkezdett hámlani és fehér váladék termelődik. Előtte már 1 nappal éreztem, hogy...
Pénisz hámlás aktus után
Üdvözletem! Úgy "sejtem" ki kell emelnem, hogy mindezek a barátnőmmel átélt szexuális aktusok után történnek. 19 éves fiú vagyok és a...