Munka és Orbánc

Szeretném megkérdezni Öntől, hogy az orbánc ill. a súlyos lábgombás fertőzés mennyire fertőző? A kérdésem oka, hogy egy zárt, szőnyegpadlós irodahelyiségben dolgozom, "összezárva" kb.20 kollégával, egy kb. 25 négyzetméternyi területen, és az egyik kollégámnak hónapok óta tartó orbánca van, amit a nagyon súlyosan elfertőzött gombás láb okoz (mármint ezen keresztül fertőződik állítólag vissza) és most a nyári időszakban mezítláb, egy kis saruban jér dolgozni, és nagyon félek, hogy el fogom (fogjuk) előbb-utóbb kapni valamelyik fertőzést. Sajnos ráadásul a takarítást sem nagyon forszírozzák, egy nagy nyomású légkeverővel hűtik a termet, ami 16 fokot nyom, de szellőztetni nem lehet, és mivel a munkához fülhallgatót használunk, amit mindenki használ, tehát nincs egyéni hely, oda kell ülni, ahol éppen szabad hely van, nagyon ijesztő, hogy mi-mindennek vagyok, vagyunk kitéve. Szeretném tehát megkérdezni, Önnek mi a véleménye erről. Tisztelettel és köszönettel várom válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza gombás fertőzés témában

Az üzemorvost kell ezekről tájékoztatni, egyrészt a kolléga betegségéről, másrészt a körülményekről. A gombás fertőzés levegőben nem terjed, ha nem érintkeznek, nincs közös zuhanyzó, nem valószínű a fertőzés.

Kérdés: 2012. július 22., 17:54; Megválaszolva: 2012. július 22., 23:39
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés
Kiütések a tenyéren