• Barna folyásom van, amit enyhe viszketés kísér. Mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Hétvégén múlt el az előző menstruációm, nem tapasztaltam az idő alatt semmi különöset vagy eltérőt. Most viszont, majdnem egy héttel utána, barna folyásom van és kicsit viszkető érzést érzek. Tudom, hogy menstruáció után egy normális, de nekem ez sem tartott soha ennyi ideig és most a megszokottól kicsivel több mennyiségben jelentkezett. Fogamzásgátlót nem szedek, viszont most betegség miatt nagy mennyiségű antibiotikumot szedtem már a menstruációs idő alatt is. Lehet ettől a probléma vagy esetleg vmilyen fertőzésre utalhat? Válaszát előre köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Gombás fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Ennyi széles hatású antibiotikum a szervezetben sok helyen szükséges hasznos baktériumokat is kipusztítja. Így főleg a bélben és a hüvelyben lévőket. Ennek meggátlására léteznek ma már úgynevezett probiotikumok. A védő hasznos tejsavképző hüvelyi baktériumok hiányával a mindig jelenlévő gombaspórák szabadon elszaporodnak, és hüvelyfali gyulladást okozva kezdetben viszkető, később igen kellemetlen égő érzést okoznak. Gyors rendbetételhez receptköteles gyógyszerekre van szükség. Nincs értelme ezeket felsorolnom, úgyis nőgyógyásszal kéne felíratni.De két dolgot tartson be: mivel a partner mindig hordozza panaszmentesen a kórokozót, a későbbi visszaoltás elkerülésére ő is kezelendő legalább gombaellenes krémmel. Másrészt, a kúra befejezése után azonnal recept nélkül kapható hüvelyi probiotikumok valamelyikét vegye meg, olvassa el a használati utasítást. Így lehet a kiirtott védő baktériumokat gyorsan visszatelepíteni.


        Kérdés: 2015. február 19., 17:26; Megválaszolva: 2015. február 19., 18:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció