méhgyulladás

Kedves Dr Úr/Nő! Sajnos elég hosszú ideje küzdöm méhnyak/méhgyulladással. Rengeteg gyógyszert beszedtem már (Sumamed, Oflogen, Avelox, Doxip.) Alhasi fájdalom van, egészen lent a csontnál és deréktájban szokott fájni. Egyszer már gyógyultnak nyilvánított az orvos annak ellenére, hogy nekem még picit fájt, de amikor ő vizsgálat ("nyomkodott") nem fájt. Most újra kialakult. Nyálkahártya 6mm-es volt legutóbb. Vizsgáltattam már magam és páromat is más orvossal is. Nemi betegségekre negatív lett 2x is minden kenet. Melianét szedek, menzeszem eddig normális volt. Ultrahangon elváltozást nem láttak. Tud valamit javasolni nekem miért reagálok ilyen rosszul a gyógyszerekre? Lehet valami ami gerjesztheti a gyulladást?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza alhasi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

Sajnos a kismedencei gyulladást okozó kórokozók többször is visszatérhetnek, azonban ami még rosszabb hír: ezek a kórokozók (különösen a Chlamydia) gyakran okoznak összenövéseket a kismedencei szervek (méh, petefészkek, méhkürtök, hashártya, belek, cseplesz, hólyag) között, ami tartós alhasi fájdalomhoz vezethet. Hogy valóban erről van-e szó, gyakorlatilag csak

műtéti úton (laparoscopia - hastükrözéses műtét) dönthető el, ilyenkor mód nyílik az összenövések feloldására is. Az ilyen összenövések akkor is megmaradnak, ha a kórokozó már nincs jelen. A panaszokat pedig nem steroid gyulladásgátló gyógyszerek csökkenthetik.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 18., 12:39; Megválaszolva: 2011. január 20., 18:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45