Véreredmény

Tisztelt Doktornő! 16 hetes kismama vagyok és az afp eredményem 0, 7MOM alatti értéket mutatott.Nagyon félek atól hogy ez vallami rendellenességet jelent. Mennyi az esélye annak, hogy fejlődési rendellenessége van a magzatnak? Csak 2 hét múlva megyek genetikai vizsgálatra.Nagyon félek attól, hogy baj van a magzatal, nem szeretném elvesziteni.Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza AFP témában

Tisztelt Kérdező!

Az AFP önmagában még nem elegendő vizsgálat, esetleg kiegészítő biokémiai vizsgálatok (b-HCG, uE, PAPP-A) , az életkora és az ultrahangvizsgálat eredménye együttesen adja meg, mekkora a kromoszómarendellenesség kockázata. Ezen eredmények birtokában kell a genetiaki rendelésen megbeszélniük, érdemes-e, indokolt-e kromoszómavizsgálatot végeztetni magzatvízből.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 05., 20:04; Megválaszolva: 2011. január 13., 09:58
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam