• Véreredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 16 hetes kismama vagyok és az afp eredményem 0,7MOM alatti értéket mutatott.Nagyon félek atól hogy ez vallami rendellenességet jelent.Mennyi az esélye annak,hogy fejlődési rendellenessége van a magzatnak? Csak 2 hét múlva megyek genetikai vizsgálatra.Nagyon félek attól,hogy baj van a magzatal,nem szeretném elvesziteni.Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Deli Tamás válasza a AFP eredmény témában

        Tisztelt Kérdező! Az AFP önmagában még nem elegendő vizsgálat, esetleg kiegészítő biokémiai vizsgálatok (b-HCG, uE, PAPP-A), az életkora és az ultrahangvizsgálat eredménye együttesen adja meg, mekkora a kromoszómarendellenesség kockázata. Ezen eredmények birtokában kell a genetiaki rendelésen megbeszélniük, érdemes-e, indokolt-e kromoszómavizsgálatot végeztetni magzatvízből. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 05., 20:04; Megválaszolva: 2011. január 13., 09:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt dr. ÚR! AZZAL A KÉRDÉSSEL FORDULOK ÖNHÖZ HOGY 14-én kellett volna meg jönnie de helyette barnás folyás OM volt 15-én véreztetem egy kicsit és 16-án megint barnás folyás van a betéten!Mi lehet az oka? Tesztet csináltam és negatív...