Szülés utáni panaszok

Kedves Doktor Úr! Három hónapja szültem. Szülés után hugycső fájdalmam alakult ki, gyakori vizelesi inger, és alhasi fájdalom. Problémamentesen temészetes úton szültem (első szülésem) a kitolási szakasz előtt megkatétereztek (azt hiszem ez a helyi protokoll) mely rendkívül fájdalmas volt számomra. Panaszaimra szülés után 3. héten Zinnatot szedtem. Panaszaim nem javultak. Ezt követően Augmentint kaptam, tekintettel arra, hogy szoptatok. Ez után a gyógyszer után is fennálltak a panaszaim, egyre erősebb hasi fájdalom vizelési inger, és derékfájás. Ekkor készült tenyésztés hüvelyváladék és vizelet tenyésztés is. A hüvely negativ lett. A vizeletből multirezisztens esbl termelő klebsiella tenyészett ki. Erre célzott antibiotikumot kaptam a rezisztencia vizsgálat alapján. Sumetrolimot. Ez idő alatt nem szoptattam. A panaszaim valamelyest javultak de nem múltak el. Ezután algoflex 400mg-ot szedtem 10 napig a gyulladas csökkentesére. Átmeneti javulás következett, de amint abbahagytam visszajöttek a tünetek. Újabb vizelet tenyesztés következett. Enterococcus tenyeszett ki. Erre ismet augmentin duot szedtem a rezisztencia vizsgálat alapján. A tüneteim nem javultak. Derékfájás, gyakori vizelesi inger, alhasi fájdalom mely a combokba sugárzik. Ismét gyulladascsökkentő 10 napig, valamint UTI pro-plus tabletta. A derékfájas csökkent, viszont amint abbahagytam az algoflexet minden tünetem ahogyan eddig is újból fennálltak. A gyermekagyi vérzesem 7 hétig tartott. Ezután kb 5 nap szünekekkel újból vérezek egy-egy hétig. (Ultrahangos vizsgálattal kizárták, hogy bármi is visszamaradt volna a szülés során a lepényből) . A vérzes szüneteiben lactofeel, és lactinellt használtam. Valamint folyamatosan szedek d-mannóz, tőzegáfonya készitmenyeket és probiotikumokat. A meglevő panaszaim mellé (kb két hete) kialakult egy hüvelyi diszkonfort érzet is, minimálisan bővebb áttetsző folyás. A fennálló problémákra az orvosom szoptatás mellett is alkalmazható fogamzasgátlót indított Slinda 4mg-ot. Valamint klion d 100 hüvelytablettát, és Monural port kaptam. A vérzés elmúltával elkezdtem szedni. Jelenleg 3 szemet vettem eddig be a slinda tablettából és szintén 3 kliont helyeztem fel. Panaszaim továbbra is fennállnak. Bővülve azzal, hogy rettenetesen fáj a fejem, folyamatosan hányingerem van. A klion tablettától pedig égő csípő enyhén véres folyásom lett, ami rendkívül kellemetlen. Ezektől a tünetektől eleggé megrémültem mostmár. Kérdésem lenne lehetségesek ezek a panaszok (hányinger, fejfájás) a gyógyszerektől (slinda, klion)? Hagyjam abba, vagy folytassam? Mit tehetnék még ezeken kívül hogy az alhasi, vizelési panaszaim megszűnjenek? Tudna javasolni valamit még? Kitartásom fogytán, hiszen panaszaim hónapok óta fennállnak. Mára már igencsak fáradékony, levert, és gyenge lettem. Lehetséges, hogy vérszegenység is kialakult a sok vérzés következtében? Vagy a hosszasan fennálló gyulladas okoz ilyet? Szeretnénk majd még babát. Egyre inkább félek attól ez a sok probléma hoszú távú kövezkezményekkel is járhat. Erről mi a véleménye? Segítségét előre is nagyon köszönöm! Várom mihamarabbi válaszát. Köszönettel: Egy ketségbeesett anyuka.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Petróczi István válasza szülés után témában

Tisztelt Hölgyem!

Levelét olvasva, sajnálom Önt, hogy a szülés és a baba csodálatos élménye helyett ennyi baj szakadt a nyakába.

Tanácsaim:

1./ a férjét miért nem kezelték? Mindketten ugyanazt a hatóanyagot kellett

volna, hogy kapják, (+ bizonyos szabályokat be kell tartani a visszafertőződés megelőzésére. Ezeket mellékelem.)

2./ Javaslom, keressen fel urológust, ott is van gyógyítani való.

3./ A hányinger refluxbetegség tünete lehet. Volt ilyen baja? . Ezen gastroenterológus tud segíteni. (A családorvos most túlterhelt.)

Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.

Jobbulást kívánok:

dr. Petróczi István

Kérdés: 2021. január 03., 18:19; Megválaszolva: 2021. január 04., 08:24
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés után folyás
Kedves Dr! 25 éves vagyok 13hete szültem természetes úton gátmetszéssel volt gyermekágyi vérzésem ami 6het után elmúlt utána voltam 6hetes...
Szülés után
Jónapot. Az lenne a kérdésem hogy 2 hónapja szültem gátvágással szépen be is gyógyult a sebem a 6hetes kontrolon az orvos mindent rendben talált de...
Mit javasol
Jó napot A következő kérdésem az lenne hogy 5 hónapja hogy szültem egy gyönyörű kis fiú babát.De a varrat helye még mindig érezhető.Nő...
Szülés utáni gyógyulás
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Érdeklődni szeretnék a felől, hogy szülés után 4 hónappal normálisnak található-e a hüvelyi fájdalom...
Menstruációs vérzés