hipertónia?

Tisztelt Doktor nő! 2hónapja szültem.Szülés előtt felment a vérnyomásom170/100-ra.Sajnos azóta sem normalizálódik.Dopegyt250mg 3*1, Corinfar retard 20mg-ból egyszer kellett szednem.Háziorvosom mondta csökkentsük. Most dopegyt csak egyszer veszek be, corinfar maradt, nagyon ingadozik a vérnyomásom.115/80-157/102.szédülök elég sokat és néha hányingerem van. Mikor áll helyre? hogyan szedjem a gyógyszert? úgy vettem észre a corinfar nagyon leveszi.hagyjam el azt? kérem segítsen.köszönöm

Dr. Molnár Dóra válasza szülés után témában

Kedves Kérdező! A hormonális változások a szülés után időt vesznek igénybe, ráadásul a testsúly is változik ilyenkor. Valóban lehet, hogy a Corinfar már elhagyható, és vannak egyéb gyógyszerek is szükség esetén, ha már nem szoptat akkor könnyebb a választás. Ha néhány héten belül nem javul a helyzet, javasolt 24 órás vérnyomás monitorozás, és lelet függvényében beállítani a gyógyszereket. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. február 26., 15:08 ;Megválaszolva: 2015. február 27., 14:00
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Mi lehet a bajom?
Kedves Doktor Úr.3 hete szültem császár metszéssel. Terhesség vége felé gond volt a vernyomasommal 140-160 között volt /90 a pulzusom 100 korul...
Érdemes lenne Neurológiai...
Pánikbetegség/Vérnyomás
Vérnyomás érték
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek...