VÉRZÉSZAVAROK

T. Doktor úr! Yadine fogamzásgátlót szedek évek óta tünetmentesen, pár éve volt néhány alkalommal áttöréses vérezgetés de nem komoly és meg is szűnt. Idén viszont januárban erős darabos menzesz szerű vérzés jelentkezett egy héttel a normál menzesz előtt ami utána átment a normál menzeszbe és annak a végével maradéktalanul elmúlt. Vizsgálatok negatívak lettek, nem találtak semmi okot. Hormon vérvétel eredménye alacsony hormonszintet mutatott de az orvosom szerint ez a gyógyszer szedése mellett normális. Méhnyálkahártya vastagság 2-3 mm volt. Ezután megint semmi gond, majd az utóbbi két menzesz előtt 1-2 héttel darabos sárgás barnás nyákszerű váladékozást tapasztalok változatos időben, hol van hol nincs, főleg csak wc-zés után, aztán napokig semmi. A menzesz normál időben jött. De egész hónapban kell a tisztasági betét mert nem tudom mikor mi lesz éppen. Ilyen eddig sosem volt, barnás nyák csak menzesz kezdetén volt. Napokig szoktam barnázni előtte, de nem hetekig. Újabb vizsgálat sem mutatott semmit, nyh 3 mm, petefészkek rendben gyulladás nincs, rákszűrés negatív. Orvosom szerint a jobb ciklus kontroll érdekében vagy magasabb hormontartamú tablettát kéne szednem ( nevet nem mondott) vagy váltsak Ladeering gyűrűre. Az én koromban, úgy hogy túlsúlyos vagyok, de nem dohányzom és trombózis hajlamom nincs, de volt a családban stroke melyik készítményt ajánlaná nekem? Csak ciklus kontroll érdekében szeretném szedni a gyógyszert amíg a korom engedi mert anélkül borzalmas erős vérzéseim miatt anémiám volt a fájdalom pedig elviselhetetlen volt minden menzesz alatt. Nem szültem nem is tervezem de szeretném a mindennapos betét nélkül is biztonságban érezni magam.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza a VÉRZÉSZAVAROK témában

Tisztelt Hölgyem! Köszönöm levelét. Állapotának pontos és részletes megismerése után, valamint korának és elhatározásának-már amennyiben szülni nem akar- figyelembevételével tanácsom az, hogy a müvi meddővététel / laparoscópos uton a petevezetők zárása / jelenthetné az Ön számára az eredményes és végleges megoldást. Ez a mütéti beavatkozás az "egynapos sebészeti beavatkozások " kategóriájába tartozó definitiv megoldás, mely biztonságos és egyben véglegesen megszabadithatná Önt a hormonális fogamzásgátlással járó vérzészavaroktól is. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2018. november 30., 15:47; Megválaszolva: 2018. november 30., 22:57
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lehetek terhes?
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?