• Hormonpótlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Ez év július végén méheltávolítás és petevezetékek kivételére került sor./mellékelem a leleteket/. Sajnos a klimax iszonyatos erővel tört rám. Szinte folyamatos "hőhullámok"-folyik rajtam a víz, nem tudok aludni stb.Jeleztem orvosomnak a problémát, de Ő nem hormonpárti./Talitha sprayt javasolt/ Már kipróbáltam a patikákban kapható összes készítményt, de semmi nem segített.Elhúzódom az emberektől, hiszen állandóan csurom vizes a ruhám, így a hangulatom sem túl jó. Javasolna-e ebben az állapotban hormonpótlást? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Gyurics Judit

        Dr. Kiss György válasza a Hormonpótlás témában

        Tisztelt Hölgyem! Orvosának igaza van, mikor a hormonpótlást nagyon óvatosan kezeli. Mielőtt bármilyen kezelés megindulna, ajánlatosnak tartok egy endokrinológiai kivizsgálást, hiszen a pajzsmirigy, mellékvese müködés zavara is okozhat illetve sulyosbithatja a nőgyógyászati mütéttel járó panaszokat. Ha az endokrinológus mindent rendben talál, akkor-tekintettel a tünetek sulyosságára- indokolt a folyamatos nőgyógyászati hormonpótlás. üDVÖZLETTEL: Dr. Kiss.


        Kérdés: 2016. október 09., 19:55; Megválaszolva: 2016. október 10., 08:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: