Talán hüvelygomba - szoptatás

Kedves Doktor Úr! Arra gyanakszom, hogy hüvelygomba fertőzésem lehet. Furcsának tartom, hogy csak alkalmanként kezd el viszketni, pár hete éreztem először, majd teljesen elmúlt. Pár napja este újra viszketett azóta is csak minimálisan jelentkezett ez a tünet. Csak a kis-ajkaknál érzem a viszketést, amiket enyhén repedezettnek látok. A hüvelyválladékban semmilyen változást nem észlelek és egyéb más tünetem sincs. Canestent szerettem volna használni, de az áll a betegtájékoztatóban, hogy szoptatás alatt nem szabad alkalmazni. A kislányom 7 hónapos, szopizik. Milyen megoldást javasol Doktor Úr? Nagyon köszönöm a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Talán hüve3lygomba-szoptatás témában

Kedves Anyuka!

Köszönöm bizalmát. Valóban a szoptatás a nő életében egy nagyon kényes időszak és nem árt óvatosnak lenni ezért tanácsom az, hogy napi rendszerességgel alkalmazzon gyógyfüves / kamilla, cickafark, tőzegáfonya / ülőfürdőt- ha a viszketés makacs, akkor reggel és este is lehet. A fürdő után pedig használjon akár tabletta akár hüvelykrém formájában, tehát lokálisan PROBIOTIKUMOT.

Ezzel a hüvely Döderlein flóráját/ tejsavat termelő bacteriumok-ezek a hasznosak/ segitjük, melyek a hüvely Ph-át 3, 8 és 4, 2 között tartva sem a gombát, sem a bacteriumokat nem engedik elszaporodni.

Ha panaszai nem szünnének, akkor forduljon kezelőorvosához, de ne csak kenetet vegyenek!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. október 02., 23:35; Megválaszolva: 2015. október 03., 09:06
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátlás 50 év felett
Okozhat még gondot?
Vérzés menopausaban
Terhesség megszakítás után
Elhuzodó Menses
Tisztelt Dr Úr! Nekem junius 21en volt egy méhpolip eltávolitásom. A mutet ota az első mensim 1hete jott meg. Nekem 4 nagyon max 5naposak a...