Fogamzásgátlás az első alkalommal

Tisztelt Doktor Úr! A közelgő hónapokban összeházasodok a menyasszonyommal és szeretném szakorvos segítségét kérni a fogamzásgátlás tekintetében. Mindketten huszonéves fiatalok vagyunk és az első szexuális együttlét lesz mindkettőnk számára. A menyasszonyom trombózisra hajlamos így hormontartalmú fogamzásgátlás nem megoldható. Ezért helyi hatású fogamzásgátló szerekben gondolkodtunk. Utána olvastam a Magyarországon kapható Patentex oval kúp és Phatmatex készítményeknek. A leírások szerint a Patentex pearl-indexe (0.3-1.6) a Pharmatexé (07-7) . Doktor úr menyire tartja megbízhatónak ezeket a klinikai teszteket? A gyakorlatban valóban ennyire megbízhatóak ha valaki pontosan betartja a használati utasításokat? További kérdésem lenne még, hogy első együttlétkor a vérzés miatt használhatóak ezek a készítmények vagy inkább az első alkalmakkor érdemesebb óvszert alkalmazni? Bizalommal és köszönettel várom válaszát! Tisztelettel M. Dávid

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Fogamzásgátlás témában

Kedves Dávid! Jó lenne tudni, hogy a trombózis hajlamot, amely ebben a korban nem szokott bajt okozni, milyen objektív kivizsgálás, diagnózis, vagy történés támasztja alá. A tabletta szedés korszerű, egyszerű, ártalmatlan és legbiztonságosabb átmeneti használatát egyetlen véralvadás rendellenesség tiltja abszolút mértékben, melyet Leyden kórnak nevez a szakma, és amely családilag genetikusan örökölhető hajlam. Ez a diagnózis laboratóriumi módon egyszerűen tisztázható alvadás vizsgálat. Érdemes lenne hematológus szakemberrel konzultálni, hogy ne mondjanak le bizonyíték nélkül a tabletták optimális alkalmazásáról. Amúgy nem hosszú távra a helyi, említett szerek macerásabb megoldásként inkább kényelmetlenek, maszatolnak, de biztonságosak. Mindegy melyiket, vagy a sokféle megjelenítési formáéból melyik használata mellett döntenének. A vérezgetés nem jelentene adott esetben problémát.Kezdetekben praktikus okokból érdemes lenne recept nélkül kapható síkosító krémből / pl. Dermolin/ babnyi gélt a hüvelybemenetre kenni, mely közömbös szilikon tartalmával egyszerűsíti a nehézségeket.

Kérdés: 2015. május 11., 15:50; Megválaszolva: 2015. május 11., 17:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?