Kondilóma vagy Fordyce-folt?

Körül-belül fél éve kiderült, hogy HPV-re pozitív vagyok. Ráadásul magas rizikófaktorú. Egyszerű rákszűrésre mentem, ahol kértem HPV-re tesztet, de nem volt semmiféle tünetem, a sejtkép jóindulatú. Miután kiderült, a párom is csináltatott, de negatív lett. Ennek ellenére az orvosom felírt mindkettőnek Isoprinosinet, amit szedünk is már 2 hónapja. Most külföldön vagyunk, és itt nem szeretnék elmenni dokihoz, úgyhogy legközelebb csak másfél hónap múlva tudok orvoshoz fordulni és HPV-re kontroll csináltatni. A minap tüzetesebben vizsgáltam magam, mert nagyon sokat hallok a HPV okozta kondilómákról és feltűntek fehér "telepek" a hüvelybemenetemnél. Nagyon megijedtem. Keresgéltem képeket hasonlóról, de érdemleges információt nem találtam. Hasonlítanak a fordyce-foltokhoz, de nem vagyok biztos benne, hogy nem a vírus okozta elváltozások. A pöttyök nem viszketnek, nincsenek gyulladás alatt, egyenlőre nem látom, hogy terjedne, és nem letörölhetőek. Folyásom nincs. Azt, hogy mióta vannak ott, nem tudom, mert bevallom, hogy ennyire alaposan még sosem vizsgáltam magam.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza a hüvely panasz témában

Tisztelt Kérdező! Tekintettel arra, hogy egyetlen kérdést sem tett fel, így válaszolni is elég nehéz. A kondilomát nem nagyon lehet összekeverni más foltokkal, mert az hegyes végű, egyenetlen felszínű elváltozás és napról napra növekszik. Szerintem nyugodjon meg és várja meg azt a másfél hónapot, míg orvoshoz tud újra jutni. A méhszájrák kialakulása több hónapig sokszor évekig tart. Üdvözlettel: Dr. Törő

Kérdés: 2014. május 22., 17:05; Megválaszolva: 2014. május 25., 08:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?