• Méhnyakrák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A tüneteim kb. 2-3 hónapja kezdődtek. Szexuális aktus után mindig viszketett a hüvelyem és szúró érzést tapasztaltam, illetve az egész hüvelyem érzékeny volt, szerintem folyásom is volt. Külföldön voltam, így jobb híján Canestent alkalmaztam, enyhített is a tüneteken. De később szex után visszazértek a bajok és az aktus után 1-2 nappal enyhébb vérzés jelentkezett, ami pár napig tartott. Nagyon megijedtem, szüneteltettük is az együttléteket, hátha sérülés miatt volt. De később újra megtörtént, megint pár nappal a szex után, teljesen bepánikoltam, hiszem ez a méhnyakrák egyik tünete, sajnos régen voltam szűrésen is. Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek már több, mint egy éve (bevallom, néha meg csúszom 1-1 szemmel), előtte 3 évig Cypromix-et. Mióta olvastam a tünetekről, már alhasi fájdalmat (felfázásszerű) is érzek, nem tudom, hogy ezt csak “beképzelem” vagy valós. Most jövök haza, első utam a nőgyógyász lesz, addig kérem adjon valami tanácsot, mert nagyon pánikolok. Előre is köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a hüvely panasz témában

        Tisztelt Hölgyem! Az aktus alatt jelentkező és azt követö alhasi dyscomfort érzés miatt tanácsom az, hogy hüvelyváladékból gomba és bacteriumtenyésztést kellene végeztetnie amennyiben már itthon van. Addig is, probiotikumok rendszeres hüvelyi haszálatát javasolnám- minden olyan szer / tabletta, krém, folyadék ami tejsavat tartalmaz /Ezzel lehet segiteni a hüvelyi lactobacillus flóra müködését és panaszai ezáltal enyhülni fognak. A méhnyakrák kizárása cytológiai vizsgálat és HPV virus tipizálás utján valósulhat meg, kérem mielőbb végeztesse el, de levele alapján nagyon kicsi a valószinüsége, hogy Önnél ilyen elváltozás fordulna elő. Kérem, nyugodjon meg. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2018. december 25., 18:51; Megválaszolva: 2018. december 30., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: