Késik a menzeszem!

Tisztelt orvosok! Az lenne a problémám, hogy január 24-én jött meg utoljára a menzeszem. Akkor is 47 napra rá jött meg az előzőhöz képest. Ekkor már nem szedtem fogamzásgátlót, késve, de mégis megjött. Most pedig elképzelni sem tudom, hogy mi lehet velem. Azért hagytam abba decemberben a tabletta szedését, mert sűrűn volt hüvelygyulladás/gomba jellegű panaszom. Sajnos ezt a problémát nem oldotta meg a fogamzásgátló szedésének a mellőzése, mert kb egy hete újra előjött ez a bajom. Nagyon aggódok, hogy mi lehet velem, terhes biztos nem vagyok, rengeteg tesztet csináltam már és mióta ilyen sokat késik, nem is merek együtt lenni a párommal. Orvoshoz jelenleg nem tudok elmenni még legalább egy hónapig, a munkám miatt. Február elején voltam nőgyógyásznál szűrésen, méhnyakrák/gombára negatív lett az eredmény. Az életmódomon, táplálkozásomon nem változtattam, mégis, az utóbbi 1-2 hónapban észrevehetően zsírosabb a bőröm, a hátam tele van pattanással és miteszerrel. Ez is nagyon zavar, de a menstruáció hiánya mégjobban. Folyásom is van, elég bő, sokszor nyálkás. Ami változott az utolsó menstruációm óta az az, hogy használtam ultrahangos kravitációs zsírbontó gépet a hasamon. Lehet, hogy ennek is köze van ehhez a drasztikus késéshez? Normális lehet ez, hogy ilyen sokat késik a fogamzásgátló abbahagyása után? Mi lehet az oka? Kérem segítsenek!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a menses késés témában

Kedves Kérdező! Az egészsége legyen fontosabb bármilyen sürgős munkánál. A megelőző tablettaszedés korszak ellustította, megtavarta saját hormonális hátterét. Ezt már az első spontán vérzés késedelme is jelezte. Ezzel lehet összefügése a bőrelváltozásainak is. Ne csináljon több tesztet, de ne tegye tönkre parneri kapcsolatát sem párjától elzárkózással. Vérvételből végzett hormonvizsgálat nélkül és egy hüvelyi ultrahang vizsgálat nélkül bárki csak saccolni fogja, hogy mi a hiba. Hiba van, tessék időt teremteni a nőgyógyászra. A stagnáló jelen hormonállapot okát és mértékét meg kell állapítani, ez szabja meg a helyes tennivalót is.

Kérdés: 2014. április 16., 01:47; Megválaszolva: 2014. április 17., 11:38
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet