Lehetséges, hogy a gombás fertőzés már elmúlt, csak a hüvely gyulladása nem?

Kedves Doktor Úr/Doktornő! 2 hete antibiotikum kúrám utolsó napja előtt égő, viszkető érzést kezdtem érezni külső nemi szerveim környékén. Túrós, szagtalan hüvelyi folyásomból hüvelygombára gyanakodtam. A patikában a Canesten Kombi Uno 500 mg hüvelytablettát ajánlották és mellette a krém használatát. Amit hozzá adnak applikátort borzalmas volt, nem vált le róla a tabletta és kihúzás után a tabletta vége enyhén véres volt, így kézzel helyeztem fel előző hét elején elalvás előtt. Alig bírtam elaludni, annyira kellemetlen volt, előtte a hüvelyem nem égett (ez nyilván a talbetta hatása). Rá pár napra vizelés után azt vettem észre, a hüvelyem szúr, viszket és a hogy a papíron egy enyhén rózsaszínes foltot hagytam. Normaflore probiotikumot is szedtem pár napig. Emellett pedig levendulás-cickafarkos ülőfürdőt vettem, cickafark teát ittam. Múlt hét végére megszűnt a csiklóm és a szeméremajkaim viszkető, égető érzése, a canesten krém is szinte elfogyott. Vasárnap már nem kentem be az említett területet, helyette a patikában a patikus hölgy tanácsára 14 db-os Protexin GynPphilus napi 2 hüvelykapszulát kezdtem alkalmazni a hüvelyflóra visszaállítására. Mióta használom (4. napja) elmúlt a pecsételő vérzés (a patikus azt mondta, hogy ez lehet a Kombi Uno hatása, mert túl erős és a menzeszt is bezavarja a fogamzásgátló hatásának gyengítésével) Vizelés után néha azonban még érzek égető érzést, de kizárólag a hüvelyemben. Most vettem grapefruit mag kivonatos étrend-kiegészítő cseppet. Párommal az antibiotikumos kúra előtti héten érintkeztünk utoljára. Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek a kezdetek óta. Eddig nem volt ilyen problémám. Most hétvégére esedékes a menzeszem. Vettem egy Candida tesztet is, úgy gondoltam, hogy a menzesz után alkalmaznám és addig felfüggeszteném a Gynophilust is. Hogyha a menzesz után is érzek még égetést/pozitív lesz a teszt, akkor felkeresem nőgyógyászom. Honnan tudjam, hogy mikor múlt el teljesen a fertőzés? Nem akarom a párom sem megfertőzni.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelygomba témában

edves Kérdező! Párja az első panaszos korszaktól kezdve meg van fertőzve, ezek ide-oda adott kapott kórokozók,. Ezért kell az újraoltódás elekrülésére mindíg mindkét partnert egyidejüleg kezelni. A panaszhalmaz teljes lezárására irasson fel 3 kapszula Micosíst Gyno 150 kapszulát, mindketten vegyenek be 1-1-szemet.Ön egy hét műlva a harmadikat. Közben és utána is hosszú távon ha rend lesz már, hetente 1-2-protexint érdemes felhelyezni a hüvely optimális védekező képessége fenntartására. Ha van Canesten kréme még, a partner kívül kenje be magát vele.

Kérdés: 2014. április 03., 23:52; Megválaszolva: 2014. április 06., 14:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon