hormonpótlás

Tisztelt Cím! 47 éves vagyok, és kb. 1 hónapja menstruálok. Ez az első ilyen alkalom. Az orvosom a vizsgálatot követően, ahol miómát talált, a Trisequens tabletta szedését javasolta. Kérdésem a következő: a gyógyszer a használati utasítása szerint olyanoknak javasolt, akik már legalább 6 hónapja nem menstruálnak, illetve akiknek nincs ismeretlen eredetű vérzése. Csontritkulásom van, klasszikus tüneteim még nincsenek. Korainak érzem még a tabletta szedésének elkezdését, a mellékhatásokról nem is beszélve. Mi az Ön véleménye?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza menses zavar témában

Ha jól értem eddig nem volt vérzése és most újra jelentkezett.Erre kapta a leírt gyógyszert.

Ez akkor rendellenes vérzésnek számít, így először szakmailag a vérzés okának szövettani vizsgálata javasolt.Negatív szövettani lelet birtokában jön szóba hormongyógyszeres kezelés, szükség esetén.

Kérdés: 2013. október 03., 19:52; Megválaszolva: 2013. október 06., 19:30
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció
Tisztelt dokotornő/úr! 43 éves vagyok 16-án jött meg a menstruációm es ma 26-án is tart! Folyamatosan ég fáj verzek hol piros hol barnás de nem...
HOSSZANTARTÓMESTRUÁCI
Szép napot Doktorúr Az én kérdésem az lenne hogy márciusban volt egy spontán vetélésem műtéti be avatkozásra nem volt szükség utána 10 napig...
Menstruációs probléma
Tisztelt Doktor! 9 nappal hamarabb jött meg a menzeszem mint szokott. Fogamzásgátót szedek eddig mindíg napra pontosan jött meg.
Teherbe eshettem?
Üdv! A párommal együttlétkor a hüvelyemben történt az ejakuláció. Rá 5 percre elkezdtem vérezni, menstruációs vér lehetett, menzeszem nincs...
Mi lehet a baj?
Kérdésem a következő lenne! Az utolsó menstuációm rendes idöben volt de az erősebb és élénkebb szinű volt! Elmult de rá 15 napra ujra megjött...