Hüvelygomba tünetek nélkül?

Tisztelt Doktor Úr/Nő? 4-5 havonta szokott visszatérni a hüvelygombám. A tünetek mindig egyértelműek, erős viszketés és a szokásos folyás is társul hozzá, ami ilyenkor szokott lenni. 3 napja este és reggel is viszkettem, de csak egy kicsit, ezt 1 nappal vízszerű, szagtalan kevés folyás előzte meg. A viszketésből azt hittem gomba lesz, de azóta nem viszkettem, csak egyszer de akkor is csak nagyon kicsit és minimális fehér folyásom van, nem túrós. Ez után már nem tudtam, hogy gomba-e. Bakteriális vaginozis biztos nem, mert kb. egy éve ezelőtt hónapokig szenvedtem tőle, és annak a szaga nagyon kellemetlen volt (halszag) . Vettem már kúpot (Pevaryl, a doki is ezt szokta adni) , de még nem használtam mert nem tudom eldönteni hogy gomba-e. Azóta a párommal nem mertem együtt lenni. Ön szerintem lehet gomba csak ilyen minimális tünetekkel? Árthatok, ha elhasználom a Pevarlyt? Úgy vagyok vele, biztos ami biztos alapon elhasználom a 3 kapszulát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelygomba témában

Ke3dves Kérdező! A dolgok nem ilyen egyszerűek! Egy egészséges hüvelyben mindíg van négány kóbor gomba vagy baktérium kórokozó, de egy jól tartó hüvelyi biológiai védekezés nem engedi elszaporodni azokat. Ennek oka, hogy a milliárdnyi, kívánatos tejsav battérium társaság nem engedi elszaporodni azokat, mert elveszi tőlük a hüvelyhám glikogéntartalmát és számukra nem elviselhető tejsavatb termel. Leírásából valószínű, hogy vegyes, vagy bakteriális a fertőzése. De vannak gyógyszerek helyi használatra, mint a CNS.nek nevezett sok összetevős 10 kúp, ami bármely kórokozó ellen jó. 10 este bhelyezzen fel egyet és legalább két alkalmat tzeremtsen, hogy partnerével 2 óra múlva együtt legsenek, mert a testmelegben olvadt kúpanyag így keni be őt is egyszerűen a visszaoltás elkerülésére. De ezzel kiirtottaba kívánatos tejsavbaktériumokat, őket kell mielőbb a védtelenné vált hüvelybe visszahozni hüvelyi probiotikum kapszulákkal, melyek recept nékül is kaphatók.Olvassa el a hasznélati leírást. Ne a Pevarylt használja most.

Kérdés: 2012. október 27., 18:46; Megválaszolva: 2012. október 30., 22:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...