Gyakori hólyaggyulladás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Másfél éve vagyok együtt párommal, és pár együttlét után hólyaggyulladásom lett. Előtte sosem volt, viszont az első óta folyamatosan visszatér (már legalább hatodig alkalommal gyulladt be csak idén) , és mindig az együttléteink utáni napon. Angliában élek, mindig elmentem vele orvoshoz, Nitrofurantoint kaptam, ami mindig segített. A kérdésem az lenne, hogy milyen vizsgálatot ajánlanak, amivel esetleg ki lehetne szűrni, mitől tér vissza folyamatosan ez a gyulladás, itt sajnos nem hajlandóak a kenetvizsgálaton és a vizeletvizsgálaton mást elvégezni, ami valahogy mindig rendben van. Páromat még nem vizsgálták egyszer sem. Válaszukat előre is nagyon szépen kösznöm! Egei Renáta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza húgyuti fertőzés témában

Kedves Renáta! A hbüvely, mint nagyszerű tenyészhely sokszor forrása az ismétlődő hólyag felfertőzéseknek. Nem csak a vizeletet kell baktérium mentesíteni, hanem a fetőzött hüvelyt is. A tetejébe még a partnert is, aki visszaoltogatni tudja a kórokozót. Kár, hogy messze van, mert így csak javasolni tujdok: Tisztázni kéne, hogy baktérium, vagy most már a sok Nitrofurantoin után gomba is szerpet játszik a dologban.Vannak mikndkettőre hatásos hüv elykúpok, nálunk a fő hatóanyaghok, a Chloamphenicol, Sulfadimidin, Nystatin nevek után CNS kúpként felírhatók.Ez bármilyen kórokozó ellen hatásos. A pertner kezelésére a legegyszerűbb, ha a tíz kúpos estéből legalább kérszer együtt vannak két óra múlva, ez a legteljesebb bekenés. Ezután a teljesen mindent kiirtott hüvelybe vissza kéne telepíteni a védő tejsav baktérumokat, hogy a továbbiakban hosszú távon ellenálló legyen. Erre kint is kapható hüvelyi probiotikum kúpok a tökéletesek, olvassa el a használati utasítást. Ha bármikor antibiotikus jellegű kezelést kap, mindíg használjon probiotikumot is a tejsav flóra védelmére.

Kérdés: 2012. október 26., 18:20; Megválaszolva: 2012. október 30., 19:37
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mi tévő legyek?!
Jó napot! 2-3 hete ha szeretkezek a barátommal rámtőr az, hogy pisilnem kell miután befejeztük. Olyan mintha fel lennék fázva de mikor 4-5 napig...
Fáj...
Kedves Doktornő! Nekem már olyan négy naoja nagyon ég a nemiszervem, de ha jól érzem akkor a hugycsövem miatt. A pisilés vége mindig fáj, ez azt...
terhesség - nolicin
Kedves Doktor Úr/Nő! Kisbabát várok, 12. hétben leszek vasárnaptól, Nőgyógyászom Nolicin tablettát írt ki gyakori vizelet miatt. A kérdésem az...
Enterococcus
Köszönöm válaszát! Válaszában kérte, hogy írjam le a vizelettenyésztésből kimutatott Enterococcus baktérium csíraszámát. Ez nálam 10'3-on...