Hogyan kezelhető a hüvelyfertőzés?

Hetek óta, mióta pisilek szúr, fáj, égető érzés, a hüvelyfalam érzékeny, fáj. Kb. egy hétig szenvedtem, mire a körzeti orvoshoz fordultam. Két keresztes volt a vizeletem, kiírt nolicin 400mg tablettát, kicsit enyhült, de nem lettem jobban. Az újabb vizeletvizsgálat már csak egy keresztes volt, kaptam másik tablettát ciplox 500 mg már a második levéllel eszem, de a tüneteim nem akarnak elmúlni, van mikor ülni sem tudok olyannyira fáj, szúr, de van, mikor kicsit csökken, például ma reggel az első pisilésemkor nem éreztem semmit, ár azt hittem rendben vagyok. Nem tudom, mi tévő legyek, még életeben nem voltam így, volt több keresztes a vizeletem de ilyen szúró, fájó érzés még nem. Vérvizsgálat kimutatná-e, hogy mi a bajom lehet? Túlsúlyos vagyok, nagy lelogó kötényhassal így félek, hogy sem urológus, sem nőgyógyász nem tud megvizsgálni. Májusban voltam teljes kivizsgáláson de hasi ultrahangot nem tudtak csinálni. Félek a megalázástól, ha olyan helyre kellene mennem, ahol fel kell feküdnöm asztalra.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza húgyúti fertőzés, hüvelygyulladás témában

Függetlenül a vizelet korábbi fertőzöttségétől, egészen biztosan hüvelyi gombás fertőzése van. Ez a húgycső körül különösen a vizelés végén elkenődő vizelet cseppre igen érzékeny, de az egész szeméremtest is gyulladt, vöröses és kissé duzzadtabb. Ennyi antibiotikum után nem lehet bakteriális fertőzés sem a vizeletben, sem a hüvelyben, de a gombára nem hatottak a gyógyszerek, sőt szaporodását elősegítették. Ha nem akar vizsgálatot, kérjen bármilyen orvostól receptre 2 szem 150 miligrammos Diflucan, vagy Mikosyst Gyno kapszulát és egy hét különbséggel vegye be szájon át ezeket. Egyúttal vegyen recept nélkül kapható Canesten kombi készítményt, a 3 kúpot magasra dugja fel a hüvelybe naponta egyet, a krémmel kívül jól kenje el reggel-este a szeméremrészt.24 órán belül el kezd javulni. A kúpok után érdemes lenne az egészséges hüvely kiirtott tejsav baktérium védő flórát visszaállítani bármelyik recept nélkül kapható hüvelyi probiotikum kapszulák felhelyezésével. Olvassa el a leírást.

Kérdés: 2012. október 19., 14:15; Megválaszolva: 2012. október 22., 11:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mi tévő legyek?!
Jó napot! 2-3 hete ha szeretkezek a barátommal rámtőr az, hogy pisilnem kell miután befejeztük. Olyan mintha fel lennék fázva de mikor 4-5 napig...
Fáj...
Kedves Doktornő! Nekem már olyan négy naoja nagyon ég a nemiszervem, de ha jól érzem akkor a hugycsövem miatt. A pisilés vége mindig fáj, ez azt...
hüvelygyulladás
Tisztelt Doktor! A párom péniszén piros foltok jelentkeztek, majd rá egy hétre nekem hüvelyviszketésem lett, pirosság, meg alhasi görcsök. Voltam...
Kronikus folyas
Tisztelt Doktor Ur! A kovetkezo a problemam: 27 eves vagyok, egy eve ferjhez mentem es az eskuvo elott abbahagytam a fogamzasgatlot, amit mar 9-10 eve...
terhesség - nolicin
Kedves Doktor Úr/Nő! Kisbabát várok, 12. hétben leszek vasárnaptól, Nőgyógyászom Nolicin tablettát írt ki gyakori vizelet miatt. A kérdésem az...