fogamzásgátló után

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Több, mint 10 évig szedtem fogamzásgátló tablettát, 2011. augusztusában abba hagytam a szedését, de a menstruációm nem jött meg csak nőgyógyász által felírt norcolut tabletta hatására, háromszor: így jött meg novemberben, januárban és márciusban. A hormonvizsgálat (vérvétel) szerint minden rendben volt, "csak" az LH és FSH aránya nem volt megfelelő. Hőmérőztem, nem volt ovulációm. Az orvosom felírt clostilbegyt-et, kétszer: először nem, másodszor már volt peteérésem. Az orvosom minden alkalommal csinált vagy hasi vagy hüvelyi ultrahangot. Nem volt semmilyen elváltozásom. Áprilisban a méhnyálkahártyám 14 mm-es volt, de se terhes nem voltam, se nem jött meg. Itthon el kezdtem gyógyteákat inni, 14 napig napi 3x cickafark teát - lett peteérésem, 14 napig napi 2x palástfű teát - meg jött a menstruációm. Ez június 21-én volt és azóta hol gyengébben, hol picit erősebben menstruálok. A palástfű tea után 10 napig nem ittam gyógyteát. Aztán újra el kezdtem inni a cickafark teát, majd 14 nap után folytatom a palástfűvel. A kérdésem az lenne, hogy a fogamzásgátló tablettától lehet hogy ilyen hosszan menstruálok? Nem szeretnék gyógyszereket szedni, ezért iszom a teákat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza vérzészavar témában

Esete tipikus, úgy hívják: post pill amenorrhoae (tablettaszedést követő vérzéshiány) . Oka, hogy a peteérés nem "ugrott" be a fogamzásgátló abbahagyása után. Erre a Norcolut nem megoldás. A ciklus a peteérés hiányát jelzi. Természetesen a vizsgálat elkerülhetetlen. Peteérés elősegítő kezelést javasolnék. Ha a ciklusa korábban szabályos volt, akkor általában ez meg is oldja a kérdést.

Kérdés: 2012. július 11., 12:01; Megválaszolva: 2012. július 12., 20:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?