Vérzéskimaradás?

Tisztelt Doktorúr! 2012. január 14-én Levonorgestrel 1.5 mg tartalmú fogamzásgátlót használtam, mely után január 19-én, az átlagos 24-25 nap helyett 28. napra megjött a menstruációm, mely a szokásos 5 nap helyett 8-9 napig tartott. Azóta nem mentruáltam, köztes időszakban óvszerrel védekeztünk. A 28., 32. és 39.napon végzett terhességi tesztek negatívak voltak. Ma van a 42. nap és még minidg semmi. Két napja voltam nőgyógyásznál, aki UH vizsgálatkor az alábbiakat tapasztalta: Uterus: 64.0 x 54.0 x 71.0 mm. Uterus: fundusban jobb oldalon 42 x 40mm-es myomagöb ábr. Endometrium: 8.4 mm, Jobb o. ovarium: 37.0 x 30.0 mm, benne 24 x28 mm-es solid részeket is tart. foly. tart. terület ábr., Bal o. ovarium: 25.0x16.5 mm. Szabad hasűri folyadék: nem látható A nőgyógyász szerint a jobb ováriumban lévő 24 x 28 mm-es képletből adódóan 2 héten belül várható, hogy természetes úton megjön a menstruációm, de ha mégsem, akkor 10 napon keresztül 2 x 1 Norcolut-t ajánlott. Ön az eredmények ismeretében lát reményt a normális mentruációra? Okozhatja-e a vérzés kimaradását az előző hónapban, előző ciklusban bevett tabletta, vagy mégis terhességről lenne szó? A Norcolut nem keveri még jobban össze a ciklust? Ekkora myoma mellett Ön ajánlana-e spirált? A Goldlily-k közül melyiket javasolja? Vagy esetleg milyen más spirált javasolna a Mirenán kívül? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a vérzészavar témában

Életkora miatt lehetnek vérzési rendellenességek, vérzés kimaradások.Ez a változó kórt jelzi. Az alkalmazott gyógyszer miatt is lehet ez. Azonban a myoma és petefészek elváltozás alapján inkább nem terhesség miatt, hanem a hormonzavar okán nem jött meg.Emiatt havonta-két havonta terhesség kizárása szükséges.Fél évig kimarad a vérzés azt követően minden vérzés kórosnak tekintendő, szövettani vizsgálat szükséges.

Kérdés: 2012. március 01., 20:41; Megválaszolva: 2012. március 02., 21:59
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?