Mastodynon cseppek

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Két nappal ezelőtt a nőgyógyászom Mastodynon cseppeket írt fel, mivel a Laurina fogamzásgátló szedése mellett is fáj a hasam a menstruáció előtti és alatti napokban. A Mastodynon betegtájékoztatóján ez szerepel: "A kezelés ideje alatt a készítmény alkalmazásával egyidőben nem szabad pl. aromás anyagokat tartalmazó kenőcsöt (pl. kámforos) sem használni, mivel ezek jelentős mértékben képesek befolyásolni a homeopátiás gyógyszer hatását." Az ajakápoló, amit használok (Carmex) tartalmaz kámfort a tubuson feltüntetett összetevő lista alapján. A kérdésem az lenne, hogy használhatom-e továbbra is ezt az ajakápolót, vagy mellőzzem egyelőre? Illetve milyen más aromás anyagokra utal a betegtájékoztató? Miket kell még a kámforon kívül elkerülni? (A Carmex tartalmaz mentolt is.) Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza nőgyógyászati probléma témában

Az ajakápoló helyi alkalmazását függessze fel a menstruáció idejében vagy panaszok jelentkezése esetén. Az alkalmazott homeopatiás szer hatását befolyásolják az aromás szerek.

Létezik egyéb fájdalmas menstruációt gyógyító készítmény.

Kérdés: 2012. január 15., 12:45; Megválaszolva: 2012. január 16., 19:13
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nemi vírus?
Jelenlegi partnerem arra panaszkodik hogy a menstruáció közben és után kellemetlen illata van ami eddig nem volt. Meg van róla győződve hogy valami...
babavárás
Tisztelt Dr.! Masfél éve várunk a babánkra és semmi! 5évig szedtem a triregor fogamzásgátlot, de kb 4évben volt hogy a gyogyszer szedes ellenere egy...
Miert jelenik meg fajo, egeto erzes?
Azt szeretnem kerdezni, hogy miert jelenik meg egeto, fajo erzes szeretkezes kozben, meg utana? Mar hosszu ideje van az, hogy szeretkezes kozben a...
mit tegyek?
Tisztelt Doktornő/ÚR! A problémám az lenne, hogy 4 hónapja bal oldali hasi fájdalmaim jelentkeztek vizelési ingerrel, és időnként vizelés utáni...
trichomonas
Kedves Dr.nő! 2010.04.16.-án kértem Öntől segítséget trichomonas panaszra. Akkor Tinidazol gyógyszert javasolta. Most ismét elkaptam a...