• Hüvelyben lévő dudor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr! 43 éves vagyok, 2008. novemberében méh- és petefészek eltávolítást végeztek nálam mióma és endometrozis miatt. Ezt követően hormontapaszt használtam és használok a mai napig is, amivel problémám nincs, a változókor tünetei is elkerülnek. A napokban fedeztem fel a hüvelyben egy 1-2 cm-es nagyságú dudort, amely nem fájt, problémát nem okozott. Megmutattak nőgyógyásznak, aki azt mondta, hogy a dudor egy fibróma, ha panaszt nem okoz, nem célszerű hozzányúlni, azonban mutassam meg urológusnak is és térjünk vissza a dologra. Több helyen is azonban azt olvastam, hogy az ilyen dolgokat célszerű eltávolítani, mivel csak így lehet szövettan után megnyugtatóan megállapítani, hogy nem rosszindulatú-e. Ön szerint mi lenne a teendő, nem igazán nyugodtam meg a választól, de persze még hátravan az urológus véleménye is. Válaszát előre is köszönöm: Marianna

        WEBBeteg szakértő válasza a nőgyógyászati probléma témában

        Kedves Marianna!

        Az rejtély számomra, hogy az urológusnak miért kell megmutatni, valószínűleg különleges az elhelyezkedése, bár nem neki kell a hüvelyben jelen lévő elváltozásokat megítélni. Szerintem vetesse ki, hiszen azt, hogy fibróma, akkor lehet kimondani, ha kiveszik. Mivel viszonylag pici, egyszerűen el lehet távolítani.

         


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-11 18:15:32; Megválaszolva: 2010. május 11., 18:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés