ENG/EMG vizsgálat értékelése (ALS?)

Tisztelt Doktornő! EMG viszgálatomról az alábbi eredményt kaptam: A jobb m. frontalis, m. longissimus thoracis, bal m., deltoideus, m. biceps brachii, m. tibialis anterior vizsgálatával enyhe-mérs. fokú spontán aktivitás, normális v. enyhén reducalt interferentia, minta, a m. bicepsben és m. tibialis aneriorban enyhe neurogen laesio. Vélemény: A neuroaxis mind a négy régiójában enyhe aktivitással, alsó motoneuron laesio jelei észlelhetők. Vezető tünetem a testszerte jelentkező izomrángások (ezen kívül más tünetem nincs) . Kérdésem lenne, hogy ezek alapján milyen betegségek jöhetnek szóba? (esetleg ALS?)

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza ALS témában

Kedves Kérdező! A klinikai tünetei, az izomrángások miatt elvégzett ENG vizsgálat alapján az ALS betegség valószínűsíthető. Ezt egyértelműen csak az az orvos erősítheti meg, aki a vizsgálatot kérte, és kezeli magát. Minden jót kívánok. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2018. december 05.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Mit kezdhetek a fiammal?
Tisztelt Főorvos Úr! A 31 éves fiam miatt írnék Önnek. Tavaly nyáron fejfájásra panaszkodott, akkor elment koponya Mr és Ct vizsgálatra, mindkettő negatív...
ALS kizárása
ENG: Mko. alsó és felső végtagokon symmetricus norm. vezetési sebesség értékek. Perifériás idegi károsodás nem igazolható. Kérdezném, hogy e leletem,...
ALS vagy van remény?
Tisztelt Doktor Úr! 2 évig mellékállásban fizikai munkát végeztem, illetve elég erőteljes edzésekre jártam, majd ezt 2018 októberében abbahagytam....
Elegendő volt a vizsgálat?
Tisztelt Főorvos Úr! Megvolt ma az ENG vizsgálat. A vizsgáló főorvos úr szerint minden rendben van, szerinte a gerincemnél lehet egy kis sérv képződmény. Ő...
Éjszakai kézzsibbadás
Pots vagy orthosztatikus hipotenzió