• ENG/EMG vizsgálat értékelése (ALS? )

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! EMG viszgálatomról az alábbi eredményt kaptam: A jobb m. frontalis, m. longissimus thoracis, bal m. deltoideus, m. biceps brachii, m. tibialis anterior vizsgálatával enyhe-mérs. fokú spontán aktivitás, normális v. enyhén reducalt interferentia minta, a m. bicepsben és m. tibialis aneriorban enyhe neurogen laesio. Vélemény: A neuroaxis mind a négy régiójában enyhe aktivitással, alsó motoneuron laesio jelei észlelhetők. Vezető tünetem a testszerte jelentkező izomrángások (ezen kívül más tünetem nincs). Kérdésem lenne, hogy ezek alapján milyen betegségek jöhetnek szóba? (esetleg ALS? )

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a ALS témában

        Kedves Kérdező! A klinikai tünetei, az izomrángások miatt elvégzett ENG vizsgálat alapján az ALS betegség valószínűsíthető. Ezt egyértelműen csak az az orvos erősítheti meg, aki a vizsgálatot kérte, és kezeli magát. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2018. december 04., 18:10; Megválaszolva: 2018. december 05., 07:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorno! Irtam mar Onnek multheten, hogy AlS miatt aggodok. Nem hagyott nyugodni a dolog, igy elmentem egy ENG/EMG vizsgalatra ahol az alabbi eredmeny szuletett: Paresie nincs, látható fasciculatio nincs. Vélemény: a bal oldali n.medianus...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció