• ALS vagy van remény?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr ! 2 évig mellékállásban fizikai munkát végeztem, illetve elég erőteljes edzésekre jártam, majd ezt 2018 októberében abbahagytam.2018 decemberében kezdődtek a tüneteim, testszerte izomrángásokat tapasztalok, mindenhol, folyamatosan. Közben többször előfordult, hogy amikor a falatot a számban tartottam a nyelvemet gyengének, fáradtnak éreztem, illetve izomgörcseim is voltak/vannak.Az izomgörcsök és a nyelvgyengeség, jön és megy. A kezeim és a lábfejem szokott zsibbadni még, de ez is csak időszakosan. A lábzsibbadás jellemzően akkor jelentkezik, ha mondjuk buszon ülök és felállok, nem teszem keresztbe a lábaimat. Időnként a hátam rendkívüli módon fáj. Kifejezett izomvesztést nem tapasztaltam, voltam EMEG/ENG vizsgálaton ahol fasciculatio és fibrillatio volt a leleteimen, kétszer is megismételték a vizsgálatot, de diagnózist nem mondtak. Az már egy kb fél éve van, hogy tartósan nehezemre esik az állás-elkezd remegni a lábam-, a menéssel nincs bajom. Kérdésem az lenne, ha ez a klasszikus ALS lenne akkor lennének már más tüneteim is ennyi idő után? Az orvosom Kennedy szindrómára is gondolt, a genetikai vizsgálat eredményére várunk. Üdvözlettel, egy beteg

        Dr. Fehér Gergely válasza a ALS, izomrángás, zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! Nehéz néhány mondat alapján válaszolni, érdemi diagnózishoz jutni. ALS-re első körben nem gondolnék, ott nincs érzészavarral/zsibbadással járó tünet, csak gyengeség, ill izomfogyás izomrángások mellett. Bővebbet alapos vizsgálat és az eddigi leletek tükrében lehet mondani. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2020. február 08., 10:09; Megválaszolva: 2020. február 10., 08:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Mit vezethet alvászavarhoz?
        Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
        COVID-19 kisokos